Обичате ли да учите? Ако да, това е добре, тъй като има няколко съвременни професии, които изискват постоянно учене и гарантират добри финансови приходи.

Представяме ви Топ 10 на най-високоплатените професии:

10. Компютърен програмист

Ако не сте прозрели потребността от кадри в тази сфера, вероятно не живеете в 2015 година.

В наши дни почти всяка човешка дейност е свързана с технологичното развитие. Компютърни специалисти се търсят навсякъде. На тях им се налага да учат постоянно, за да бъдат на ниво и да заслужат изключително високите си заплати.

Според проучвания средната заплата на компютърен специалист надхвърля около 50 000 долара.

9. Биохимичен инженер

Биохимичните инженери са натоварени със задача да правят научни открития в областта на медицината с цел спасяване на човешки животи.

За да станете биохимичен инженер, е необходимо да учите поне 5 години. След това обаче работата ви ще бъде свързана неразривно с постоянно попълване на знанията.

Образование като това може да ви дари с професия, чието заплащане в наши дни достига около 100 000 долара.

8. Хирург

Тази професия е за хората, за които знанието е вдъхновение и постоянен източник на удовлетворение. За лекарите ученето не престава, същото се отнася и за хирурзите.

В наши дни услугите на последните се търсят много. В зависимост от образованието си, т.е. къде сте го получили и къде сте специализирали, може да изкарвате средно по 249 000 долара в САЩ.

7. Лекар

Подобно на хирурзите, лекарите са принудени постоянно да учат, тъй като медицината се развива, както и заболяванията. Тази професия изисква силни умения за справяне с проблеми - постоянно поставяне на диагноза и осъществяване на лечение.

6. Фармацевт

Ако обичате едновременно ученето, парите и лекарствата, станете фармацевт. Средната заплата на фармацефтите зад граница достига 100 000 долара.

5. Адвокат

Сигурно не подозирахте, че тази професия ще влезе в класация за най-високи заплати. Според проучвания да си адвокат изисква постоянно да се учиш и да прилагаш промените в законовата уребда. В същото време заплащането е повече от добро. Комисионни, бонуси... в някои добре развити адвокатски кантори заплатите достигат до 77 000 долара.

4. Астроном

Да бъдеш астроном може би е кариера, която ще ви донесе най-голямо удовлетворение. Работата изисква постоянно учене и изследване. Разбира се, за основа ще се нуждае от няколко години яко учене - за да станете астроном, трябва да учите поне 5-7 години.

Всяка година биват откривани нови планети, звезди, нови вселени... това е работа-приключение!

3. Търговец на недвижими имоти

Когато разбирате от работата си и знаете как да продавате, бизнесът с недвижими имоти е истинска златна мина. Тя обаче изисква постоянно да наблюдавате пазара и да учите нови похвати.

Защо информацията е ценна и когато можете да предричате кои имоти ще поскъпнат - дъждът от пари ви е в кърпа вързан.

Търговците на луксозни имоти печелят по около 100 000 долара.

2. Маркетинг мениджър

Ако смятате, че ви бива в маркетинга, със сигурност сте заглеждали някоя реклама и сте си казвали - аз можех да я направя по-добре.

Кариерата на маркетинг мениджъра се развива положително, когато съумявате да учите новости и да ги прилагате. Средната заплата на големите маркетинг мениджъри достига 61 000 долара.

1. Професор в колеж

Привлечени ли сте от някоя сфера на живота, която никога няма да ви омръзне? Тогава станете най-добрия специалист на тази тема.

Да си професор също е доходоносно днес. Освен това тази кариера ще ви осигури учене до края на живота ви.

Статистики показват, че заплатата на колежански професор достига до 150 000 долара.