От няколко години компанията LG показва, че не се страхува от експериментите с дизайна на моделите си. И след като в началото на 2015-а показа първия смартфон с кожен панел, само въпрос на време бе да видим и устройство, изцяло направено от метал.

LG Zero е по-скоро модел от среден клас с акцент, попадащ на камерата и дизайна. На изключително привлекателна цена, доста по-ниска от тази на флагманите, потребителят получава не само красиво устройство с дебелина на корпуса от само 7.1 мм, но и не малко функции, познати от апаратите в по-високия клас.

Моделът е типичен представител на G серията на LG и предоставя вградените в моделите от по-високия клас функции в камерата като Gesture Shot, Gesture View и Gesture Interval Shot. Основната е 13-мегапикселова, допълнена от втората, предназначена за селфита, която пък е 8 мегапиксела.

Zero е снабден с автоматично фокусиране и светодиодна фотосветкавица, което позволява отлична работа на камерата при движение и лошо осветление.

Сред останалите характеристики на металния LG Zero можем да отличим 5-инчовия сензорен екран, работещ в резолюция 1280х720 пиксела, както и наличния четириядрен Qualcomm Snapdragon 410 64-битов процесор, работещ на 1.2GHz, подпомаган и от графичен ускорител Adreno 306.

Наред с това моделът разполага с 2 GB RAM, както и 16 GB вградена памет, която пък може да се разширява благодарение на наличието на слот за microSD карти. Операционната система на модела е Android Lollipop.

Екранът на Zero е с IPS матрица и 5-инчов диагонал, а резолюцията му е 1280х720 пиксела, което предоставя достатъчно детайлна картина и отлично предаване на заснетите снимки с телефона.

В България стилният смартфон се предлага в две разновидности – сребриста и златиста.