След месеци спекулации, стартъпът Faraday Future представи най-накрая своя концептуален електромобил, който се очаква да е конкурент на Tesla. Това стана по време на потребителското изложение в Лас Вегас.

Автономният автомобил, в стил „батмобил“, носи името FFZERO1. Това е състезателен автомобил с мощност от 1 000 конски сили, способен да ускорява от нула до 100 км/ч за под три секунди.

Суперавтомобилът се отличава с четири двигателя, по един за всяко от четирите му колела. Максималната му скорост е 320 км/ч.

В допълнение автомобилът е високотехнологичен и способен да се нагажда към предпочитанията на собственика си.

„Това е най-вълнуващият проект, по който съм работил и който съм виждал“, коментира Ричард Ким, главният дизайнер на Faraday Future. „Дизайнерите от нашия екип са с над 10 години опит в областта и смятам, че това ще е премиерата на десетилетието“, допълва още Ким.

Потребителите не бива да забравят обаче, че това е само концептуален автомобил, който може никога да не види масово производство. И макар плановете на компанията са автомобилът да излезе на пътищата до 2020 година, не е сигурно дали изобщо ще започне да се произвежда.

Много от възможностите на FFZERO1 обаче се очаква да бъдат вградени в масово произвежданите автомобили от компанията.