2015 беше противоречива година за интериорния дизайн: марсала беше избран за цвят на годината от Pantonе, дизайнът, наречен Мемфис, преживя голямо възраждане, а тапетите станаха по-гореща тенденция от всякога.

Но не всички трендове от 2015 г. бяха повод за спорове. Видяхме ръст в използването на естествени материали, килимите отново излязоха на сцената.

Вижте петте най-горещи моменти в декора от 2015 г., които се надяваме да продължат с пълна сила и през 2016 г.

Мрамор + метал

Тази година мраморът срещна своя нов най-добър приятел: металът. Двата материала бяха комбинирани от дизайнерите, за да се създаде интериор с акценти за всяка стая от дома.

Тропически мотиви

След като през 2014 г. наблегнахме на сукуленти и кактуси в домашната растителност и интериор, 2015 г. ни донесе манията по създаването на тропически убежища.

Палмите и други тропически растения намериха място в дома под формата на стенни покрития, мотиви за възглавници, а дори и саксийни версии.

Вижте още: Кои ще са модерните цветове в интериора през 2016 г.?

Естествени материали

В света на дизайна решиха да отдадат почит на природата през миналата година, като избраха да работят с естествени материали като корк, рафия и ратан в своите интериорни проекти.

Очаквайте да видите този тренд и през настоящата 2016 г.

Художнически принтове

Абстрактни модели с акцент върху цветовете (колкото повече, толкова по-добре!) бяха миналогодишният избор в декора.

Персийски и турски килими

Не казваме, че трябва да се отървете от вашия марокански килим, но не това беше горещата подова настилка през миналата година.

Стилове със сложни детайли, вдъхновени от традиционните персийски и турски килими, бяха на мода през 2015 г.