Сигурно си мислехте, че знаете напълно какви откачени джаджи искате да имате в кухнята си. По време на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас обаче една компания вдигна залозите с камера за хладилник.

Точно така. Това устройство ви позволява да видите каква храна имате в хладилника, когато не сте си вкъщи, пише Mashable.

Камерата е дело на британската компания Smarter и се захваща много лесно чрез вакуум вътре в хладилника. Чрез приложението на Smarter можете да направите бърза снимка и да видите от разстояние какво имате нужда да купите.

Удобството, което това устройство предлага, е ясно за някои хора, но то също така бързо се превърна в обект на подигравки. Според други хора то е поредното доказателство, че технологията бавно ни превръща в разглезени мързеливци, които зависят прекалено много от технологиите.

Същата компания е показала на изложението и умни подложки, които се поставят под бутилките с напитки в хладилника и ви информират през предложението, когато дадена бутилка е пълна или празна.

Компанията все още не е обявила цени за камерата и подложките, но и двата вида устройства ще бъдат налични през лятото и ще са съвместими с iOS и Android.