Периодът, между изложението за потребителска електроника в Лас Вегас и това в Барселона, е времето, в което повечето водещи производители довършват изработването на емблематичните си за годината устройства.

Вижте още: Петте най-добри смартфона на 2015 г.

Ето кои се очаква да са най-добрите смартфони, които ще бъдат представени съвсем скоро и най-вероятно ще доминират през цялата година, според изданието PC Magazine.

Acer Liquid Jade Primo

Докато не се появи смартфон на Microsoft от серията Surface, този модел на Acer се очаква да е най-доброто предложение за устройство с операционна система Windows.

Той се отличава с 5.5-инчов дисплей с резолюция 1 080 пиксела, както и процесор Snapdragon 808. Вътрешната му памет е 32 GB, а оперативната е 3 GB.

Смартфонът се отличава с 21-мегапикселова камера, която е по-добра от тази на новия модел Lumia 950, както и по-ниска цена от устройството на Microsoft. Разполага с порт за зареждане при вертикално поставяне в него.

Apple iPhone 6c

До представянято на новия iPhone 7 остават близо девет месеца, но според запознати сме съвсем близо до оповестяването на нов евтин вариант на популярното устройство на Apple.

Моделът се очаква да носи името iPhone 6c и да е с четиринчов дисплей с резолюция 1 136 х 640 пиксела. Показването му е много възможно да се състои през март, на събитие на което ще бъде представен и новият „умен часовник“ на Apple.

Очаква се устройството да е с чипа A9, използван при модела iPhone 6s, метално тяло и същата камера като на iPhone 6.

Le Max Pro Phablet

Фаблетът бе показан за пръв път по време на изложението в Лас Вегас, като впечатли с това, че ще е първият смартфон на пазара с новия процесор Snapdragon 820.

Отличава се с огромен дисплей от 6.3 инча с резолюция 2 560 х 1440 пиксела. Тялото му е метално, а оперативната памет е 3 GB.

Новият смартфон е оборудван с новата технология за пръстови отпечатъци на Qualcomm - Sense ID, която позволява да се засичат пръстовите отпечатъци през метал и стъкло.

LG G5

Засилват се спекулациите, че новият емблематичен модел на LG ще бъдe представен по време на изложението в Барселона. Ако това не се случи обаче, почти е сигурно e, че ще стане през март.

Очакванията на пазара са за метален дизайн, за пръв път за тази серия, 5.3-инчов дисплей и втори дисплей, подобно на този показан в модела LG V10. Това ще е поредният смартфон с новия чип Snapdragon 820, като камерата най-вероятно ще е 16-мегапикселова.

Очаква се смартфонът да представи така наречения от LG „магически порт“, който да може да се използва за разширяване на паметта, или допълнителна светкавица.

Nextbit Robin

Това е един от малкото добри смартфони, които могат да стартират началото си с кампания в сайта за набиране на капитал Kickstarter.

Създаден от няколко бивши служители на тайванският производител HTC, това ще е Android-смартфон който се очаква да се предлага памет от 100 GB в „облак“, срещу цена от 399 долара.

По отношение на останалите технически характеристики, смартфонът ще е с процесор Snapdragon 808, 5.2-инчов дисплей с резолюция 1 080 пиксела и 32 GB вътрешна памет на устройството. Представянето му е планирано за 16-ти февруари.

Samsung Galaxy S7

Почти всички спецификации на модела изтекоха в интернет пространството от много и най-различни източници, предимно китайски.

Най-вероятно моделът Galaxy S7 ще бъде представен за първи път по време на мобилното изложение Mobile World Congress през февруари в Барселона.

Според слуховете той ще е с процесор Snapdragon 820 и ще бъде представен в няколко варианта, включително и със заоблен дисплей. Очаква се устройството да е с оперативна памет 4 GB и да разполага с порт за поставяне на карта за разширяване на паметта.

Вижте още: Изтекоха спецификациите на модела Edge на Samsung

Ясно е какво може да се очаква и от разновидността му Edge. Той ще е с 5.1-инчов дисплей с резолюция 2560×1440 пиксела и процесор Qualcomm Snapdragon 820. Камерата ще е 12-мегапикселова.