В столицата има нов лидер в класацията на най-скъпо предлаганите апартаменти. С обявена цена от 1.38 милиона евро четиристайно жилище с площ от 207.14 кв. м в района на Докторски паметник е новият най-скъпо предлаган апартамент в София.

Разположен в сградата „Сан Стефано Плаза“, в близост до националната телевизия, апартаментът е на осмия етаж.

Въз основа на търсената цена, квадратен метър от имота се предлага срещу 4 166 евро.

Имотът е разпределен по следния начин - дневна с кухненска и трапезарна част; пет спални; четири бани с тоалетна, едната от които е с размерите на стандартна стая; тоалетна за гости; перално/сервизно помещение; тераси пред дневната и спалните.

Още един апартамент в същата сграда е с цена над 1 милион долара и попада сред петте най-скъпо предлагани апартаменти в столицата. Става въпрос за жилище на петия етаж с площ от 238 кв. м, за което се иска сумата от 1.17 милиона евро, или 4 928 евро за кв. м.

Вторият най-скъпо предлаган апартамент в София е стар наш познайник, който е на пазара от поне две години. Става въпрос за имот до Народния театър с площ от 253 кв. м и продажна цена от 1.3 милиона евро.

Апартаментът разполага с просторен хол с камина, 5 помещения, оборудвана кухня, трапезария, 2 бани с душ кабина и джакузи, 2 тоалетни, тераса и мазе от 60 кв. м.

При него цената за квадратен метър е при ниво от 5 138 евро.

Апартамент от 420 кв. м в кв. Изток е третият най-скъпо продаван имот в столицата, според сайта за недвижими имоти imot.bg. Той е обявен с продажна цена от 1.2 милиона евро, като тук цената за квадратен метър е далеч по-ниска - при ниво от 2 857 евро за кв. м.

Имотът е със следното разпределен - хол от около 100 кв. метра; три големи спални с гардероби; три бани и тоалетни; оборудвана кухня; две сервизни помещения. Разполага с две подземни паркоместа.