Отново пълна блокада на Кулата и от двете страни на границата. След като гръцките земеделци не спазиха договорения прозорец за пропускане на тирове, българските превозвачи спряха цялото движение.

Камиони не са минавали през Кулата от вчера следобед и вече има дълга опашка. От българска страна тя е около 18 км и според думите на шофьорите приближава град Сандански, а от гръцка страна е със същата дължина. През граничния пункт вече не се допуска преминаване и на леки автомобили и автобуси.

Протестиращите гръцки земеделци не спазиха договорените часове за пропускане на тежкотоварни автомобили. В отговор малко след 11.00 часа шофьори затвориха границата от родна страна.

Не се пропускат леки автомобили и автобуси, каза Вангел Цилев от Инициативния комитет на недоволните шофьори. "Не само шофьорите, а вече тук има граждани, които подкрепят тези действия. Гърците си играят с нервите на хората.

Искаме от Гърция пълно премахване на блокадата. Ако не го направят и ние няма да пускаме. Има гръцки автомобили на опашката от българска страна и няма да бъдат пуснати да минат", каза той.

Вангел Цилев уточни, че въпреки протестните действия, автомобили с малки деца и болни хора минават.

Той разказа, че след като родните шофьори преустановили пускането на потока, гръцките фермери спрели музиката, съпровождаща протеста. Цилев е категоричен, че този път няма да се съгласят на почасово отваряне на границата.

Шофьорите настояват за пълно отваряне на границата без часово ограничение и са категорични, че протестът им ще продължи, докато гърците не вдигнат блокадата напълно, съобщава Дарик радио.