Мъж от Орегон, който живее в Boeing 727, планира да си направи втори дом в Япония в изведен от експлоатация самолет 747, който може да побере до 660 пътници.

Брус Кембъл, който прекарва половината от годината в Япония, откакто се е пенсионирал, си търси 747 в оставка, който се използва от авиокомпании като United, British Airways и Delta, за да го направи свой втори дом в град Миязаки.

Мъжът вече повече от 15 години живее в Boeing 727 в Портланд, в който разполага с кът за спане с едно легло, кухня, пералня и баня. Този проект му е струвал около 220 000 долара.

Вижте още: 10 от най-странните градове, които хората обитават

През 1999 г. бившият електроинженер имал видение: да спасява пенсионирани реактивни самолети, преди да станат на скрап.

Кембъл е в ранните си 20 години, когато плаща около 23 000 долара за 10 дка земя в гората на Портланд, където поставя самолета.

Първоначалният му план е да се направи дом от товарни микробуси, но тогава решава, че самолет ще бъде по-добра идея. Той купува 727 за 100 000 долара.

Кембъл поддържа уебсайт с информация за напредъка в обновяването на самолета. Той обаче не е единственият, който живее в машина. Подобни домове има в Тексас, Коста Рика и Холандия.