Бързоразвиващият се китайски производител Xiaomi направи ясна заявка, че желае да се конкурира със Samsung и Apple в най-високия ценови клас с дебюта на модела Mi5 в Барселона. Това бе първият дебют на смартфон на компанията на Стария континент.

Смартфонът е с 5.15-инчов дисплей с резолюция 1 080 пиксела и високопроизводителния чип Snapdragon 820, който се открива в моделите Samsung Galaxy S7 и LG G5.

Оперативната памет на устройството е цели 4 GB, а камерата е последният модел 16-мегапикселова Sony (IMX298). Вътрешната памет на най-скъпата разновидност на модела е 128 GB.

Тялото на устройството е метално с обърнато голямо внимание върху дизайна. Смартфонът е първият за Xiaomi с физически бутон отпред, който също интегрира в себе си и сензор за пръстови отпечатъци.

Цената на смартфона ще е 354 долара за версията със 128 GB вътрешна памет и 262 долара за версията с 32 GB вътрешна памет.

Смартфонът ще бъде наличен от 1 март в Китай, след което ще бъде представен и на останалите пазари, като се започне от Индия. Устройството ще бъде представено във варианти в бяло и златисто.