Хърватският производител на суперавтомобили Rimac Automobili вдигна завесата над машината, която според компанията ще е най-бързият серийно произвеждан електромобил в света.

Моделът се нарича Concept_One и въпреки името си, вече не е концептуален, а серийно произвеждан модел.

Суперавтомобилът ще дебютира на изложението за автомобили в Женева в началото на следващия месец, като от компанията производител вече разкриха ключови негови характеристики, които ще го направят основен конкурент на луксозните автомобили на Tesla.

Моделът Concept_One е определян от специалистите като нещо средно между суперавтомобил на Koenigsegg (шведска компания за спортни автомобили) и Tesla.

Благодарение на двигателя си с мощност от 1 088 конски сили, задвижващ четирите колела, автомобилът може да вдига от 0 до 100 км/ч за 2.6 секунди, като максималната му скорост е около 350 км/ч.

Мощността на двигателя може да бъда „обуздавана“, в зависимост от настроенията на собствениците и пътната обстановка, благодарение на различните режими за комфорт и шофиране.

Concept_One предлага също така добре оборудвано вътрешно пространство, разполагащо с модерна система за контрол с голям тъчскрийн. Автомобилът е изработен от олекотен алумииний.

За съжаление на феновете, хърватската компания планира да произведе само осем автомобила от серията, което прави шансовете за потребителите да се уредят с подобна кола крайно малки.