Ако пътешествията никога не ви засищат и винаги копнеете за следващото, съществуват професии, които могат да ви бъдат от полза. Не се възпирайте от възможността да пътувате като част от работата си.

Ето няколко възможности, които може да се окажат перфектното ви призвание.

1. Консултант

Това са хора, които решават проблеми и дават на компанията си експертен съвет по различни въпроси - от управление до маркетинг и информационни технологии. Потърсете работа в компания, която работи на международно ниво.

2. Работа в туристическата индустрия

Логично е, нали? Можете да работите като стюардеса или пък като помощник на круизен кораб. А защо не и да станете писател на разкази за пътешествия?

3. Човешки ресурси

Като човек от отдела по "Човешки ресурси" в компания, която работи извън страната, ще можете да пътешествате, за да изпълнявате задачите си.

4. Продажби

Някои позиции в сферата на търговията изискват да не стоите зад бюро, а да бъдете навън. В зависимост от мащабите на компанията - пътешествията може да се окажат по-чести, отколкото предполагате.

5. Учете другите да говорят английски език

Учителите по английски език все още са търсени в много страни. А щом можете да преподавате, за вас ще има работа във всяка една страна, в която този език не е роден.

6. Писател на разкази за пътешествия

Преди малко го споменахме, но си заслужава да го включим в списъка като самостоятелна възможност. Така ще обикаляте света, ще събирате ценни впечатления и ще можете да продавате наученото и видяното на различни медии, които инвестират в разкази от цял свят.

Можете и да си водите блог. Описвайте всичко и документирайте със снимки.

7. Помощник

Тази професия е популярна от години. Можете да се грижите за възрастен човек или пък да бъдете домакин в къщата на заможно семейство. Този вариант изисква малки вложения на пари.

8. Дипломат

Не разбирайте професията в тесния й смисъл. Понякога става дума и за хора, които са специалисти в сферата на здравословното хранене - те са истински посланници и знанията и опитът им се ценят.

9. Археолог

В зависимост от това какви са професионалните ви интереси, можете да намерите невероятни места за изследване.

10. Репортер

Той е призван да бъде на мястото на събитието, а последното може да бъде къде ли не. Стягайте багажи и изберете проблем, който искате да отразите.

11. Одитор

Като такъв можете да бъдете изпратени на различни места по света, разполагайки с възможността през свободното си време да се отдадете на страстта си.

12. Фотограф

Любовта към фотографията е отличен повод да обиколите света. Можете да превърнете фотографията в професия, от която да печелите пари и сбъдвате мечтата си да обикаляте и най-отдалечените от родината ви кътчета.

13. Доброволец

Като такъв ще можете да посетите много страни, без да заделяте солидни суми за нощувки и прехрана. Заплатата често не е висока, но пък възможността да се потопите в местната култура е повече от натежаваща към "за".