Може да не вярвате в паранормални явления, но има хора, за които тръпката от престой в хотел с призраци е неповторима.

Ще ви разкажем за 9 хотела - те предлагат класическите услуги, съчетани с тайнствени истории и призрачни видения.

Добре дошли на маратона с хотели на ужасите!

The Talbot hotel: кралски знак

Известно е, че призракът на Мария Стюарт живее интензивен задгробен живот и пътешества много из Великобритания.

Привидения на кралицата виждат в Тауър, в шотландски и английски замъци, а също така и в автентичния The Talbot hotel, който се намира в град Аундъл, разположен в централната част на Великобритания.

Сградата на хотела повтаря съдбата на Франкенщайн.

Построен е през 7 в., като през следващите столетия са доизградени стени и интериорни решение с остатъци от разрушения замък Фотерингей.

Това е замъкът, в който е роден Ричард III. Благодарение на него хотелът се радва на изключително впечатляваща фасада и разкошно дървено стълбище.

Казват, че докато Мария Стюарт слизала по стъпалата, за да бъде изпълнена присъдата й, тя оставила с пръстена си знак във вид на корона по перилата.

В наши дни призракът й постоянно се появява. По сведения на служителите на хотела обичайно е да се виждат движещите се мебели, а на стената се клати потрета на Мария Шотландска.

The Queen Mary: вечен круиз

В наши дни в световния океан се движи круизният лайнер Queen Mary 2. Той продължава да предлага каюти на гостите, радвайки се на статута хотел.

На борда на кораба са се случвали както радостни, така и страшни събития. Носят се десетки истории с участието на привидения, сред които е забелязвана и кралица Мери. Например често се появявал призракът на момиче, облечено в бански от епохата на джаза. Край каютите се чува често необясним смях, разговори, музика и телефонни позвънявания.

Ако в другите хотели привиденията се появяват от време на времето, то при лайнера аномалиите са ежедневие.

За да направи преживяването още по-вълнуващо, администрацията на хотела предлага на гостите различни детективски куестове и провежда екскурции из най-отдалечените места на лайнера.

The Fairmont Banff Springs: багажът ви, сър!

Курортният хотел Fairmont е построен рез 1888 г. В наши дни е признат за исторически паметник на Канада. И през лятото, и през зимата на гостите им спира дъха от приказния вид на националния парк Банф, а също така и от няколко двойки местни призрака.

Един от призраците прилича на момиче в сватбена рокля. Особено активен е призракът на бивш служител на хотела - Сам Маколи. Той е работил цял живот във Fairmont.

За всеки случай ви предупреждаваме: ако любезен мъж със сребриста коса се доближи до вас и ви помогне с багажа, а след това не вземе бакшишя ви, вероятно сте разговаряли с призрак.

Russell Hotel: убежище на морските вълци

Преди 100 години тук са се устройвали оргии. На две минути път се намира убежището на морски вълци, в което се разигравали такива вечерни купони с жрици на любовта и побоища, че се носят легенди.

Неотдавнашен ремонт на хотел провокира много въпроси. Разказват за дремещи духове, които са се активизирали от строителните дейности.

Гостите на хотела забелязват призраци на матроси и проститутки по коридорите. А в стая №8 живее любопитно привидение, което обича да се рее над леглото и да разглежда любопитно спящите хора.

Hotel Monteleone: всичкият този джаз

Според легендите в Ню Орлеан има повече призраци, отколкото къщи. Затова всеки уважаващ себе си хотел в града е принуден да дава подслон на от 2 до 5 призрака.

Сградата на хотела наподобява торта с разбита сметана. Под покрива й живее призрак на момиче. Той се появява в коридорите и общува с гостите.

Няколко от другите обитатели се забавляват като спират асансьора, проверяват комфорта на гостите, докато се наслаждават на почивката си и т.н.

Главният призрак в хотела е този на първия собственик на хотела. Той се появява в различни часове в хола на първия етаж.

Хотел «Лафер»: добро знамение

Още от момента на създаването му в края на 18 в. започват да се носят слухове и легенди за привидения. Първият му собственик е Александър Лесли, шотландец по произход и генерал в руската армия.

Който види призрака на Бялата дама, казват легендите, очаква го голям късмет.

Hotel El Convento: Дон Жуан

Този елегантен град е украшение за града. Представлява просторен дворец в испански стил. Вътрешният двор принадлежал едно време на благородна дама на име Ана. Благочестива и красива, тя загубила своя съпруг по време на битката с холандците.

Безутешната Ана толкова страдала, че решила да избяга от светския живот и преобразувала дома си в манастир.

И до ден-днешен Ана не смята да напусне обителта си. Тя се появява редовно в облекло на монахиня.

The Taj Mahal Palace: крахът на инженера

Този блестящ хотел в Мумбай ще поласкае всеки гост. Изключително красиви са гледките към Аравийско море и архитектурата на района Колаба.

През 1903 г. главният инженер, ръководещ строителството на хотела, трябвало да замине за Париж. Така сградата била достроена без негово участие. При връщането си в Бомбай, който скоро след това познаваме като Мумбай, инженерът с ужас установил, че проектът му не е бил спазен. Тъй като не успял да преглътне току-така промянат, той починал. Оттогава насетне духът на инженера броди по покрива на Taj Mahal, стенейки и плачейки.

Toftaholm Herrgard: романтика

Носи се легенда за вечния обитател на хотелска стая 324.

Той бил прост младеж, а тя дъщеря на барон, който не одобрявал връзката им. Момичето било омъжено за друг. В този същия ден отчаяният влюбен мъж се обесил в една от стаите. Духът му продължава да броди из местата, на които едно време прекарвал блажени минути с любимата си.