Директно от официалната му премиера, която се състоя преди две седмици в Барселона, при нас като избор за „Устройство на седмицата”, идва флагманът на Samsung за тази година - Galaxy S7 edge.

Самото съвършенство – така някои определиха този модел в дните на тестове, предшестващи пазарния му старт, който е днес - на 11-и март. Новият топ модел на Samsung наистина представлява много красиво устройство с топ характеристиките, които в момента са налични на пазара.

Впечатляващо е, че от една страна, S7 и S7 edge изключително много приличат на представените преди година флагмани от 6-а серия, но същевременно надграждат функциите и външния им вид по начин, който просто не може да не ни хареса.

Промените: S7 edge вече е водоустойчив, има слот за карта с памет, подобрена е камерата, параметрите са по-високи, дизайнът е усъвършенстван, а екранът ползва нова технология, заради която работи постоянно – това на кратко.

Навлизайки в подробности, трябва непременно да кажем, че използваният процесор Exynos с 8 ядра (4 на 2.3 Ghz и 4 на 1,6 GHz) е с 30% по-мощен от този при предходните модели. RAM паметта е 4 GB RAM, вградената 32 или 64 GB, а вече има и слот за microSD карта.

Екранът в S7 edge е извит и е с размери от 5.5 инча по диагонал, като в края отново може да се изтегли специално меню с избрани от потребителя функции.

Благодарение на Super AMOLED технологията на черен фон моделът постоянно показва часа, като така ви възпира от това да го включвате и гасите постоянно, хабейки батерията. Тя пък е с капацитет от 3600 мАч и позволява около два дни нормална работа с устройството, въпреки че при по-често ползване смартфонът може да издържи по-скоро само един.

Камерата също има своите подобрения. Тя е 12-мегапикселова с по-чувствителна бленда и „умна” оптична стабилизация. Благодарение на това можете да правите красиви снимки и при изключително ниска осветеност, като същевременно автофокусът остава пределно бърз, благодарение на новата о усъвършенствана технология в устройствата S7.

Друга важна новост е защитата от вода, като моделът покрива стандарта IP68. Дизайнът изобщо не предполага за това, както сами можете да видите и причината е ясна – защитата е на самите елементи в апарата, а не на корпуса като цяло. Поради тази причина отсъстват всякакви предпазители като гуми, тапи и т.н., които биха загрозили перфектната визия на устройството.

Външният вид на модела си остава сериозно негово предимство. S7 edge е с дебелина от само 7.7 мм, ползва се лесно с една ръка заради размерите си и е с тегло от 157 гр.