Двойна експлозия избухна тази сутрин на летището "Завентем" в Брюксел. Световните агенции предават за няколко загинали, има ранени.

Към този момент няма данни за загинали или ранени български граждани при експлозиите, станали на летището в Брюксел, казаха за БГНЕС от българското външно министерство.

По информация на МВнР загиналите на летището в Брюксел са 11 души. Има много ранени. Възможно е броят на жертвите да се увеличи. Информацията за жертви е потвърдена от говорителя на федералната полиция на Белгия. От българското външно министерство поддържат връзка с белгийските си колеги, които ще ги уведомят, ако има пострадали българи.

Все още не е ясна причината за взрива. Експлозиите са били две. Взривовете са в зоната за изходящи полети. Летището е затворено, а самолетите са с изключени двигатели.

"Летището е затворено, а самолетите са с изключени двигатели", съобщи служител от "Завентем" пред местното издание "Льо Соар". Разпространени бяха и снимки от момента на експлозиите. На една от тях се вижда мястото на експлозията в една от залите за заминаващи на аеропорта. На пода има огромни парчета от падналия таван.

Силите на реда веднага започнаха да евакуират пътниците и граждани, които се намираха на летище "Завентем" в момента на експлозиите. Кадри на сайта на местната телевизия РТБФ показаха издигащ се дим от сградата на терминала, както и счупените й прозорци. Прекъснат е железопътният транспорт към летището, допълват от ТАСС.