Едва 3% от милиардерите по света, или само 50 мъже и 5 жени, никога не са сключвали брак и не са сгодявани.

Най-младият мъж сред тях е на 25 години. Неговото име е Евън Спигел, който е съосновател на Snapchat.

По последни данни на Forbes състоянието му се оценява на 2.1 млрд. долара, а от юни 2015 г. насам той излиза с модела на Victoria’s Secret Миранда Кер.

Въпреки богатството си, до края на 2014 г. Спигел живее с баща си, тъй като споделя, че „наемът е нисък“. Преди година и половина той си купува къща с три спални за около 3.3 млн. долара. Освен ново гадже, днес Спигел притежава и автомобил Ferrari.

Неговият колега Боби Мърфи, който е на 27 години, притежава около 2 млрд. долара и къща за 2 млн. долара в Калифорния.

Сред най-известните ергени в света е и главният изпълнителен директор и основател на Twitter Джак Дорси. Той е на 39 години, а състоянието му се оценява на 1.29 млрд. долара.

Основателят на друга любима технологична компания - Airbnb, Браян Чески е на 33 години. Той е бивш бодибилдър, но в момента притежава 3.3 млрд. долара.

Най-младият наследник на Walmart е само на 29 години. Лукас Уолтън, който е внук на един от наследниците на най-голямата верига за магазини на дребно Джон Т. Уолтън, изведнъж се оказа с около 11 млрд. долара по-богат.

Това стана факт, след като съд в Уайоминг разсекрети документи, показващи, че Джон Уолтън не е дарил цялото си богатство на съпругата си, а 1/3 от него е за сина им Лукас.

Още за тази история може да прочетете тук: Най-богатата жена в света се оказа с 27 млрд. долара по-бедна

Сред най-богатите ергени са още Том Персон, притежаващ около 10% от H&M, както и основателят на приложението за чат WhatsApp Ян Коум.

Възрастта на петте неомъжени дами е различна. Ана Мария Бреша Каферата е на 91 години, сестрите Александра и Катерина Андресен са само на 19 и 20 и са най-младите милиардери в света.

Филиз Сахенк е на 49 години и управлява семейния туристически и моден бизнес, а Елизабет Хоумс е на 32 години и е основател и главен изпълнителен директор на Theranos.

Четете още: Невероятният живот на най-младия милиардер в света