Братята Бакрауи са идентифицирани като атентаторите-самоубийци на летище Завентем в Брюксел. Това съобщи телевизия РТБФ, позовавайки се на източник от полицията.

"Телевизия РТБФ получи ексклузивна информация от полицейски източници. Братята Бакрауи - Халид и Брахим, живеещи в Брюксел, са идентифицирани сред вероятните атентатори-самоубийци, извършили терористичния акт на летището", съобщи телевизията.

Единият от тях - Халид, е взел под наем апартамент на улица "Дрис", където бяха открити следите на Салех Абдеслам, извършителят на атентатите в Париж от 13 ноември 2015 г., когато загинаха 130 души. Малко по-късно белгийската полиция успя да залови терориста.

В същото време в. "Дерниер йор" съобщи, че белгийските власти са идентифицирали и третия участник във вчерашните нападения. Това е Наджим Лахрауи, който се издирва, посочва БГНЕС.

При атентатите загинаха 34 души, а над 230 бяха ранени. Жертвите на експлозиите на летището са 14, а в метростанция "Малбек" - 20. Официалните данни за жертвите обаче още не са публикувани.

Веднага след атентатите Брюксел бе парализиран, затвориха почти всички държавни и обществени институции, включително училищата и детските градини. В белгийската столица са засилени мерките за сигурност, има полицейски патрули и военни.