Човекът вдясно на тази снимка с похитителя на самолета на EgyptAir от вчера я е направил, просто за да се сдобие със "селфи, което се прави веднъж в живота."

Името му е Бен Иннес. Той е на 26 години и е от Лийдс, но живее в Абърдийн. “Не съм сигурен защо го направих — просто изхвърлих предпазливостта през прозореца, докато се опитвах да остана весел на фона на тази злополучна ситуация", заявява той пред Sun.

Вижте още: Те рискуват живота си заради популярност в Instagram

Във вторник сутринта Иннес е един от 55-те пасажери на полет MS181 на EgyptAir от Александрия за Кайро, който бе похитен и принуден да кацне на петището в Ларнака.

След кацането похитителят, чието име в медийни публикации се посочва като Сеиф Елдин Мустафа, освобождава повечето пътници, но Иннес, заедно с още двама пътници и четирима членове на екипажа, остава на борда.

След това напрегнатите преговори с похитителя продължават няколко часа.

Въпреки това обаче Иннес изглежда намира начин да остане в добро разположение на духа.

“Виждах, че бе опасан с нещо, което приличаше на бомба и бях доста изплашен. Той обаче не изглеждаше особено неспокоен," казва Иннес.

“Половин час, след като кацнахме в Ларнака, го помолих да се снимаме. Просто си седяхме там, а аз си помислих 'Защо не? Ако се взриви, така или иначе няма да има значение“, казва Иннес.

Той помолил член на екипажа да му превежда, а похитителят просто повдигнал рамене и се съгласил. Така Иннес направил гримаса, а една от стюардесите заснела снимката.

Иннес също така помислил, че ще може да огледа по-добре и да прецени дали похитителят наистина има бомба.

Той преценил, че вероятно бомбата не е истинска, след което се върнал на мястото си, за да опита да помисли какво да направи след това.

Иннес решил, че най-доброто, което може да направи след това, е да започне да пише на майка си в Лийдс. Тя му отговорила да не привлича вниманието към себе си.

“Не знаех как да й кажа, че вече съм си направил селфи с похитителя,” казва Иннес.

Тя също така разяснила пред Telegraph, че според нея това не е селфи, защото на снимката ясно се вижда, че синът й не е този, който прави снимката.

В приложението WhatsApp пък Инес написал на свой приятел "Знаеш, че твоето момче не си играе!! Пусни новините, приятел!!!"

Заложническата драма приключи вчера с освобождаването на всички пътници и екипажа и арестуването на похитителя.