При резервация за пътуване много туристи задължително проверяват какви комплименти и бонуси предлага хотелът, който са избрали.

Луксозните места за настаняване разполагат с най-високо ниво на услугите, зашеметяващи лобита, декадентски спа процедури и добре обзаведени апартаменти, но някои предлагат удобства, които излизат извън рамките на общоприетото - като шоколад върху възглавницата или дори безплатен автомобил за периода на престой.

Обикновено по-горните екстри са рекламирани като начин за примамване на гости за една нощ. Повечето хора обаче не знаят, че някои хотели предлагат "секретни" удобства.

Те са толкова потайни, че дори опитни туристи няма как да знаят за тях, освен ако не ги видят. Бонусите варират по вид, а за да си гарантирате тези специални преживявания или подаръци, ще трябва да разчитате единствено на информация от уста на уста, да се считате за VIP или просто да оставите да ви изненадат при пристигането.

Много от тайните са толкова изключителни, че дори портиерът ще бъде объркан, ако го попитате за тях.

За щастие, вие ще имате удоволствието да видите част от тези удобства, което ще ви даде предимство при резервация на следващото ви пътуване.

VIP пазаруване в Bulgari

Bulgari Hotel в Лондон предлага тонове пищни удобства на своите гости, но за VIP персоните наистина издига обслужването си на ново ниво.

Важните гости използват личен шофьор, който ги води до един от магазините на Bulgari в Лондон. Той отваря врати специално за тях – един час преди или един час след работното му време.

World Series Trophy в хотелската стая

Гостите на новия Fenway Park Suite в хотел Commonwealth имат интересна опция: те могат да получат директно в стаята си World Series Trophy и да се снимат с него.

Цените на апартамента започват от 1000 долара на ноща, а той е пълен с безценни сувенири на Red Sox. Можете също така да видите стадиона точно пред собствения си балкон.

Насладете се на сапун Concierge

Viceroy Riviera Maya предлага на гостите си безплатен комплимент, наречен Soap Concierge (в буквален превод сапунен консиерж).

Когато пристигат в курорта, гостите са топло посрещнати и лично придружени до вилата им. Тогава сапуненият консиерж пристига, за да обясни и да осигури разнообразие от сапуни, всеки от които предлага различен сетивен опит.

След като гостите направят избора си, те получават персонализирани парчета сапун.

Вижте още: 12-те най-високотехнологични хотела на планетата

Личен гид по колоездене

Гостите на Rosewood Royal Suite - апартамент с четири спални, разположен в Private Residence tower в Rosewood Hotel Georgia във Ванкувър, получават широка гама от специални удобства, като консултант по гардероба и частен гид на обиколка по колоездене.

В допълнение към тези предложения, гостите могат да се възползват и от дневни СПА процедури, както и от ястия, приготвени от личен готвач в апартамента.

Принадлежности за рисуване

Посетителите, които отсядат в Rosewood San Miguel de Allende’s Artesana Private Residences, се посрещат от триножник в тяхната стая, допълнен с бои и всички необходими инструменти, за да се създаде уникална творба, която можете да вземете вкъщи.

Комплектът включва и специален статив за възрастни, както и за деца, така че в забавлението да могат да участват всички членове на семейството.

Уроци по китара на покрива

Westin Austin Downtown предлага VIP музикален урок. Той включва китара, изключителен достъп до известни места и исторически блус клубове, както и уроци от местни банди на покрива.

Тайнствено ястие с омари

В ресторанта Mr. Chow в хотел W South Beach само ексклузивните клиенти могат да си поръчат едно тайно ястие – белия омар.

То представлява опашка на омар, нежно обгърната от облак от яйчен белтък.

Пчеларско приключение

Гостите в кулите на Waldorf Astoria имат изключителен достъп до градината и пчелните кошери на покрива на хотела, за да направят своя първи неповторим опит в луксозното пчеларство.

На цена от 1800 долара на човек, екскурзията включва един часа проучване на кошерите с опитен пчелар и тристепенно обедно меню с медени ястия.

След като свършат тежката си работа, гостите могат да изберат една от процедурите с мед на Guerlain Spa.

Вижте още: 9 хотела с призраци

Персонализирани подаръци за феновете на футбола

Grand Hotel Excelsior Vittoria в Соренто, Италия, предоставя на VIP гостите си персонализирани футболни подаръци, като фланелки с имената им, отпечатани на гърба.

Подарък изненада за добре дошли

Otesaga Resort в Купърстаун, Ню Йорк предлага "изненада и наслада" за добре дошли на гостите си. В стаите им ги очакват вино и специална отварачка за бутилки или асортимент от трюфели, например.

Урок по тъкане

Hoshinoya Okinawa иска да даде на своите гости част от традицията на това кътче от света, която те да вземат със себе си вкъщи.

Заради това те предоставят на всеки гост урок по тъкане в увеселителен парк Minsa. Там туристите имат възможност да изработят традиционни тъкани, използвани в чеиза на бъдещите булки.

Персонализиран подарък за добре дошли

Roxy Hotel в Ню Йорк предлага VIP подаръци, които са много уникални и съобразени с интересите на всеки конкретен гост.

Например, ако обичате котки или кучета, вашият подарък за добре дошли ще бъде свързан с тези животни.

Специално шоколадово блокче

Специално шоколадово блокче с изобразена сградата на Р. Дж Рейнолдс върху него и поръсено със златен блясък, се подарява на гостите на Kimpton Cardinal Hotel.

Специална бисквитка, посветена на социалните медии

В JW Marriott Grand Rapids се поставя захарна бисквитка в хотелските стаи на онези, които се отбележат в социалните медии при пристигането си.

Екипът на сладкарите украсява ароматния десерт с логото на социалната медия (Facebook и Twitter), която те са избрали.

Вълчи уши

Great Wolf Lodge изненадва всеки свой гост с чифт вълчи уши.

Вижте още: Най-ужасните туристи: китайци на шведска маса в Тайланд (видео)

Таен пентхаус

Гостите, които направят директна резервация през Aston Hotels & Resorts, имат достъп до настаняване в "секретен" пентхаус в избрани хотели от веригата.

Луксозен шкаф за вино

Като част от последните ремонти в AKA Sutton Place, AKA въведена ексклузивно място за отдих, за което се говори само от уста на уста: луксозни винени шкафчета.

AKA обслужва туристи, които са любители на виното, с предоставяне на пространство за подходящо съхранение на специални вина, закупени по време на престоя им.

Персонализирани шивашки принадлежности

One & Само Palmilla в Лос Кабос предлага един комплимент към гостите си, който не се рекламира никъде.

След първото посещение на камериерката в стаята се изготвя персонализиран комплект за шиене, координиран с точните цветове на дрехите на гостите.

Безплатен достъп до музеи

Като част от LLe Méridien Hotels & Resorts' Unlock Art program, гостите могат да се възползват от специално проектирана ключ карта, за да получат свободен достъп до местните културни центрове в градовете, в които веригата хотели разполага с място за настаняване.

Масаж

Когато пристигат гости в Las Ventanas al Paraiso, Rosewood Resort, те се отвеждат до минералните извори, където се радват на изненадващ 10-минутен масаж на шията и краката, който освобождава стреса.