През 2012 г. Mercedes-Benz представи концептуален модел яхта по време на изложението в Монако. Преди няколко дни компания покани медии в Южна Франция, за да видят вече завършения модел.

Плавателният съд е построен заедно с производителя на яхти Silver Arrows Marine и носи името Mercedes-Benz Arrow460-Granturismo. Само 10 яхти от новия модел ще бъдат създадени, като в дадена държава няма да има повече от една яхта.

Плавателният съд е с дължина 14 метра и е задвижван от два дизелови двигателя Yanmar, като всеки от тях е с мощност 480 конски сили. Така яхтата може да развива максимална скорост от над 40 възела с лек товар.

Интериорът, който все още не е завършен, пренася специфичните черти за Mercedes в открито море чрез използването на орнаменти от набук и дървени панели от евкалипт.

От Mercedes също така са заявили, че всяка яхта ще е уникална, което ще позволява безкрайни модификации, стига те да се придържат към принципите на двете марки.

Яхтата е проектирана с капацитет до 10 души. Плавателният съд разполага с луксозна баня, отделна стая за преобличане, климатизация, висококачествена аудиосистема, “винена изба” и машина за лед.

Цената на яхтата засега не е известна, но според някои информации базовият модел ще се продава за 1.7 млн. долара.