Мтел започна предварителни онлайн продажби на дългоочаквания Huawei P9, като всеки, който си поръча смартфона от сайта на телекома до края на месеца, ще го получи в комплект с дизайнерска външна батерия Huawei AP006.

Мтел започна предварителните продажби на флагмана на китайския производител само две седмици след световната му премиера в Лондон, като цената е 699 лева в брой с абонаментен план Мтел Безкрай 3XL.

Дизайнът на смартфона е стилен. Той е тънък едва 6.95 милиметра, има метален корпус и 5.2-инчов дисплей с 500 нита яркост и 16.7 милиона цвята. Процесорът е фирменият осемядрен Kirin 955, а батерията е с обем от 3000 mAh, гарантираща много часове работа.

С помощта на сензора за пръстов отпечатък е добавена поддръжка на биометрично разпознаване в 3D за високо ниво на сигурност. Оперативната памет е 3 GB, вградената е 32 GB, като телефонът има също слот за microSD.

От Huawei определиха като основно конкурентно предимство на своя флагман неговите камери, разработени в партньорство със световната марка във фотографията Leica Camera AG. Хибридната система за бързо, точно и стабилно фокусиране във всякакви нива на осветеност дава възможност интересните моменти да бъдат уловени в повече детайли.

Предната камера на телефона е 8 МР, а двете задни камери са 12 МР, като едната е цветна, а другата черно-бяла.

Мтел ще предлага Huawei P9 в два цвята – бял и титанов.