Лоренцо Меаца е главен изпълнителен директор на испанската IKEA. Въпреки че в наши дни живее в тази южна страна, немалка част от живота си е прекарал в Швеция. Пребиваването в столицата на северната държава е пряко свързано с работата.

В покрайнините на Стокхолм Меаца все още притежава вила за отдих. Там той прекарва време със семейството си, когато не е на работа.

Дизайнът на интериора на северния дом е създаден в съответствие с традициите на скандинавския стил на декориране.

Интериорът на къщата е ясно въплъщение на най-добрите елементи от скандинавския дизайн.

Фасадата на вилата е създадена от естествено дърво. Над ландшафта на дворното пространство домакините не са решили да влагат излишни усилия. Те са оставили двора максимално естествен.

Можете да забележите големи дървета, висока трева, няколко храста и т.н. Общо взето всичко, което ви е необходимо, за да се почувствате извън града!

Подовете на вилата са направени от светли на цвят дъски. Покрити са с кожи от крава и овце.

Дървената мебел създава усещане за уют и комфорт.

Светлите тонове на пода, стените и тавана засилват изобилието от светлина в стаите. Трябва да отбележим, че в тази държава светлата част на деня е много кратка.

За атмосферата на домашен уют допринасят използваните тъкани. Функцията им е да бъдат практични, но и да напомнят за традициите.

Ще видите дървени сандъци, плетени кошници, маса, малки столчета, скринове, стар люлеещ се стол, декоративни предмети и др.

Всяка стая от вилата е индивидуална и заслужава внимание. Банята например разполага с прозорец, който гледа към градината. Така можете да се къпете във ваната и да гледате зеленината навън.

Навсякъде са разположени стайни цветя. В една студена страна цветята и зеленината са онези малки детайли, които създават усещане за топлина.