Принс нямаше деца, има два развода, а родителите му са починали. Кой ще наследи милионите му?

Принс бе педантичен стратег, проницателен бизнесмен и добре подготвен по правните въпроси (или поне по тези, свързани с музиката), но все още не е ясно дали е имал завещание. Говорител на звездата е отказал да коментира пред CNN Money плановете за разпределение на наследството му.

Ако Принс обаче е починал без завещание, законите на щата Минесота повеляват, че наследството му отива при неговата сестра и полубратя и сестри.

Без завещание, контролът върху марката на Принс, в това число звукозаписната му компания и хилядите неиздадени още песни, вероятно ще бъдат прехвърлени на неговите братя и сестри.

Принс бе мултимилионер с ценна марка, успешна звукозаписна компания на име NPG и звукозаписно студио. Той печелеше по-голяма част от парите си от авторски права от своите песни и от песните, които бе написал за други изпълнители.

Според сайта Celebrity Net Worth състоянието на Пинс възлиза на 300 млн. долара, въпреки че оценките варират.

Вижте още: Най-добре печелещите покойни знаменитости на 2014 г.

Това, което е ясно - наследството на Принс в момента струва повече, отколкото в деня, в който той почина. В трите дни след смъртта му са продадени близо 600 000 негови албума, а хората са закупили поединично 2.3 млн. негови песни. Освен това той е получавал доходи от авторски права за онлайн стрийминг, макар че не много песни на Принс се предлагат в платформи като Spotify.

Дори и ако Принс е имал завещание, прехвърлянето на наследство при звездите може да бъде доста объркано. Потенциални наследници или бенефициенти понякога се появяват от нищото, за да поискат част от състоянието на починали знаменитости.

Хора, близки до Принс, твърдят, че отношенията с неговите братя и сестри са били обтегнати на моменти.

Сестрата на Прикс Тайка е две години по-млада от него. Двамата са деца на джаз певицата Мати Бейкър, която се запознава с джаз пианиста Джон Нелсън в клуб в Минеаполис през 50-те години. Впоследствие те се разделят, когато двете деца са още малки.

Докато растат, Принс и сестра му поддържат близки отношения, споделяйки любовта си към музиката.

Подобно на Принс, Тайка става текстописец, създавайки първата си песен на 10 г. На 16-годишна възраст обаче тя вече има сериозни проблеми, докато брат й върви към славата с подписан договор със звукозаписна компания.

За нея следват буйни години с употреба на забранени субстанции. През 2003 г. тя се подлага на рехабилитация с помощта на Принс.

Принс е имал и няколко полубратя и сестри, в това число Дуейн Нелсън, бившият шеф на охраната в неговото имение и звукозаписно студио Пейсли парк, който умира през 2013 г.