Admiral Markets имат удоволствието да представят на всички заинтересовани поредната перла в тяхната онлайн Библиотека, а именно електронната книга на професионалния трейдър Васил Стоянов*.

Както авторът сам казва, в интернет има вече безброй общодостъпни техники като вълнови анализ, как да търгуваме по Фибоначи, японски свещи, нива на подкрепа и съпротива, фундаментален анализ и т.н. Общото между тях е, че всеки има достъп до тях, дори безплатно.

Целта на новата им книга е да се предоставят практични, работещи и не толкова широкоразпространени техники, защото би трябвало да са по-полезни. Полезни както за начинаещите трейдъри, така и за по-напредналите инвеститори.

Всеки, който желае да надгради познанията си за търговията на финансовите пазари, може да изтегли БЕЗПЛАТНО книгата „7 форекс трика, които всеки трейдър трябва да знае" от ТУК, след като попълни коректни данни.

Имайте предвид, че некоректно попълнени данни няма да се взимат под внимание!

* Информация за автора: Васил Стоянов търгува на финансовите пазари от 2007 г. В практиката си комбинира фундаментален, технически и статистически анализ, изследвайки ежедневно пазара от трите гледни точки.

„Спомням си тръпката и вълнението от първата ми сделка на финансовите пазари – беше дълга позиция на EURJPY. Тъкмо я открих и пазарът тръгна срещу мен.

Казах си, че цената рано или късно ще поеме в „правилната“ посока и отдалечих стопа (типичната грешка на начинаещия). След три седмично чакане позицията все пак излезе на плюс и я затворих на едва $25 печалба (втората типичната грешка на начинаещия). Като цяло направих точно обратното на това, което е правилно: оставих загубата да нараства, но не и печалбата.

Редица подобни грешки ме мотивираха да започна да се образовам и да търся начини да ставам все по-добър. С времето се научих да намирам извод от всяка грешка. Разделих сделките си на печеливши и такива, от които трябва да науча нещо.“


Силвия Велчева,
Предупреждение за риск
Този материал е само с информационна цел и не трябва да се разглежда като предложение, препоръка или съвет да купувате или продавате финансови инструменти, нито има претенция да съдържа официална информация за термините. Ние не гарантираме, че тази информация е пълна и прецизна. Всички становища или мнения, изразени в материала не отразяват непременно тези на Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS и Admiral Markets AS. Освен ако не е указано друго, всяка финансова информация, предадена в този материал е само ориентировъчна, подлежи на промяна и не представлява предложение за сделка на дадена котировка на цена. Admiral Markets UK Ltd е лицензирана и регулирана за провеждане на инвестиционна дейност от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство, FRN 595450. Допълнителната информация за това може да бъде намерена на интернет страницата на Органа за финансов надзор. Седалището на Admiral Markets UK Ltd е 16 St Clare Street, Лондон, EC2V 7JN. Регистрационният номер е 08171762. Admiral Markets UK Ltd също се регулира от Директивата за пазарите на финансови инструменти (MiFID) по отношение на други служби в рамките на ЕС в рамките на паспортния режим на MiFID. CFD/Forex търговията е продукт с ливъридж и носи висока степен на риск. Не трябва да търгувате CFD или спот валутна търговия, освен ако не сте разбрали същността на CFD и/или спот валутната търговия, как те работят, как можете да реализирате печалба или загуба и степента на излагането на риск и загуби. Моля обърнете внимание, че загубите могат да бъдат неограничени и никакъв депозит или друга сума, която сте платили (като Initial Margin (ние наричаме това Margin) или Variation Margin) ще ограничи загубите Ви. Вие трябва да се уверите, че CFD и спот валутната търговия е подходяща за Вас с оглед на обстоятелствата и финансовото Ви състояние. Вие може да загубите всичкия си вложен капитал и първоначална инвестиция. Търгувайте само с това, което можете да си позволите да загубите. Моля прегледайте детайлно предупрежденията за риск.