Детските конструктори Lego са страхотни за правенето на замъци, имитирането на битки между супергерои и превръщането на килимите в минни полета, осеяни с остри пластмасови блокчета.

За по-сложните проекти обаче има Lego Technic. Technic създава модели, наподобяващи машини от истинския свят, а най-новата играчка на Lego е направо невероятна.

Този миниатюрен модел на Porsche 911 GT3 RS струва 299 долара и състои се от 2 704 части. Проектирането, одобрението и създаването му е отнело три години.

От Lego са работили в тясно сътрудничество с Porsche, за да създадат тази реплика на 911 в мащаб 1:8, като често са посещавали базата на автопроизводителя в Германия.

Както при повечето продукти от серията Technic, GT3 RS разполага с движещи се механични компоненти, в това число активни цилиндри на двигателя, функциониращ волан и действаща трансмисия. Двойният съединител на репликата използва гумени ленти за смяна на скоростите, като е контролирана от малки перца на волана.

Вижте още: Кубче по кубче, или колко е печалбата на Lego за 2015 г.

Освен това автомобилът в оранжев цвят има червени амортисьори - или поне ще има, ако успеете да го сглобите. Репликата се продава със сериозна книга с инструкции, която е по-голяма от повечето романи.

Продажбите на Lego Technic Porsche 911 GT3 RS ще започнат на 1 юни.