На този етап шестата серия на луксозния производител на автомобили BMW не се приема като конкурент на един от най-популярните спортни автомобили в света - Porsche 911.

Това обаче е на път да се промени с новия модел от шеста серия, според източници на изданието Automobile. Според публикация на списанието, BMW прави промени в него в последния момент, целящи той да се превърне в истински конкурент на Porsche и неговия популярен модел 911.

За целта ще е необходима драстична промяна на визията и възможностите на настоящата шеста серия, както и предлагането му в различни разновидности като купе и кабриолет.

Новата шеста серия се очаква да е базирана на универсалната CLAR-платформа на BMW, на която ще се произвеждат и седаните от седма серия. Вероятно тя ще е значително по-малка по размери от настоящата версия на модела, както и по-лека с около 220 килограма.

По отношение на двигателя, очакванията на специалистите са за използване на четири-турбо двигател с мощност от поне 550 конски сили.

Препозиционирането на новата шеста серия ще позволи на BMW да представи нова девета серия, според специалистите, която вероятно ще представлява (обновена версия на текущата шеста серия Gran Coupe, както и в разновидност кабриолет.

Новата шеста серия се очаква да излезе на пазара през 2018 или 2019 г., последвана от девета серия година по-късно.