Има някои знаменитости, чиято слава и съответстващо богатство не поставяте под съмнение, независимо дали става въпрос за Мик Джагър или Мадона.

Има обаче и немалко фигури от развлекателната индустрия, за които може и да сте чували, но да не знаете колко много пари са натрупали през годините.

Доли Партън е суперзвезда в кънтри музиката, но знаете ли, че разполага с доста по-сериозно състояние от Мик Джагър?

Вижте няколко други звезди, които за повечето хора са изненадващо богати.

Мартин Лорънс - 110 млн. долара

Лорънс напоследък страни от светлината на прожекторите, но може да се похвали с редица прозорливи ходове по време на кариерата си. Първият му е ситкомът "Мартин," който бе един от най-гледаните по Fox през 90-те години.

След това комикът участва в не един и два касови филма, най-вече в поредицата "Лоши момчета" с Уил Смит.

Рей Романо – 120 млн. длара

Колко успешен бе сериалът "Всички обичат Реймънд"? Много по-популярен, отколкото ако се съди само по оценките на филмовите критици. Рей Романо не бе просто лицето на този ситком.

Като изпълнителен продуцент на ситкома, който има девет сезона и като глас зад кадър в поредицата филми "Ледена епоха", комикът не трябва да се притеснява повече за пари.

Бърдмен - 150 млн. долара

Рапърът не е толкова известен, колкото някои от изпълнителите в неговия звукозаписен лейбъл, като Лил Уейн и Ники Минаж, но като ръководител на Cash Money Records, той се превърна в един от най-водещите хип хоп продуценти в днешно време.

Глен Бек - 180 млн. долара

Глен Бек успя да извади популярното си консервативно ток шоу извън пределите на Fox News. Неговият дял в медийната компания Mercury Radio Arts и множеството речи, които изнася, го превърнаха в един от най-високо ценените политически анализатори в САЩ.

Джесика Алба - 200 млн. долара

По-голямата част от състоянието на Джесика Алба не идва от филми. Пазарната стойност на компанията на Алба Honest Company скочи до небесата и вече възлиза на 1 млрд. долара.

Джулия Луис-Драйфус - 200 млн. долара

Лари Дейвид и Джери Зайнфелд със сигурност се обогатиха сериозно като създатели на "Зайнфелд" - един от най-гледаните ситкоми, но Джулия Луис-Драйфус също може да се похвали със сериозно богатство, което не се дължи само на на ролята й в сериала, но и на факта, че тя е дъщеря на милиардера Жерар Луис-Драйфус, председател на Louis Dreyfus Energy Services.

Джейми Оливър - 240 млн. долара

В САЩ Джейми Оливър е известен като "онзи британец по Food Network със здравословната инициатива." Във Великобритания Оливър обаче е най-богатият готвач, изпреварвайки дори Гордън Рамзи, като доходите му идват от верига успешни ресторанти, медийни участия и готварски книги.

Съдия Джуди - 250 млн. долара

Когато става въпрос за риалити телевизия и съдилища, Съдия Джуди е кралицата. Нейното предаване се гледа средно от 10 милиона души, а тя успява да извлече най-доброто от това, генерирайки годишни доходи в размер на 47 млн. долара.

Киану Рийвс - 350 млн. долара

Рийвс е една от най-доходоносните филмови завезди в последните две десетилетия с филми като "Бил и Тед," "Точка на пречупване," "Скорост" (той дори отказва много пари за продължение), "Матрицата" и „Джон Уик“, който също ще има продължение.

Джими Бъфет - 430 млн. долара

Джими Бъфет е олицетворение на отпуснатия и спокоен начин на живот, а в това изглежда има много пари. Освен музиката си, Бъфет може да се похвали и с доста сериозни бизнес постижения, като най-големият му успех са веригата заведения Margaritaville.

Глория Естефан - 500 млн. долара

Тя може и да не притежава същия статут на поп звезда в последно време, но през по-голяма част от 90-те години Естефан бе сериозна сила, като успя да постави латино музиката на световната сцена с нейната Miami Sound Machine, в това число и най-големия й хит Conga.

Тя също така използва популярността си, за да отвори верига кубински ресторанти в Маями и да постави мюзикъл на Бродуей.

Доли Партън - 500 млн. долара

Доли Партън може да се похвали с немалко музикални хитове. Тя продължава да изнася концерти и е участвала в телевизионни предавания и филми. Партън също така разполага с империя от тематични паркове, носещи името Dollywood.

Не трябва обаче да се забравя и фактът, че тя е истински текстописец. Песента I Will Always Love You е известна в изпълнение на Уитни Хюстън, но всеки път, когато тя звучи някъде, Доли получава чек.