Еврото се търгува близо до тригодишно дъно спрямо йената днес, след като Европейската централна банка (ЕЦБ) не внесе промени в паричната си политика.

Поевтиняването на еврото задържа доларовия индекс близо до двуседмичен връх и в готовност за пробив след излизането на данните за неселкостопанската заетост в САЩ по-късно днес, които може да повишат очакванията за предстоящо вдигане на лихвите.

Еврото се търгуваше на ниво от 121.40 спрямо йената, след като преди това падна до 121.065, което бе най-ниското ниво от април 2013 г. Спрямо долара еврото отстъпи до 1.1150, след като в предходната сесия бе достигнало 1.1221.

ЕЦБ остави лихвите си без промяна и повиши прогнозата си за инфлацията през 2016 г., до едва 0.2% от 0.1% преди това, което е доста под таргета на банката от 2.0%.

Друго събитие, което не успя да генерира особено въодушевление, бе срещата на страните от ОПЕК, които отново не успяха да изградят ясна стратегия по отношение на производството, тъй като Иран настоя да вдигне рязко своя добив на суровината.

Канадският долар за последно се търгуваше на ниво от 1.3100 спрямо щатския долар, след като преди това бе паднал до едноседмично дъно от 1.3144.

Днес се очакват малко новини от Азия и инвеститорите ще следят предимно данните за заетостта в САЩ. Пазарните очаквания са за 164 000 нови работни места през май, или почти без промяна, в сравнение с април.