Всеки човек изпитва някакъв вид страх. Някои от нас признават страховете си и се опитват да ги преодолетя. Знаете ли кои са страховете ви?

Зодиакалните знаци могат много да кажат по въпроса. Те определят нашия характер, кариерни цели, приятели и... страхове.

1. Овен

Овенът се срахува от това, че може да умре млад. Толкова е ужасен от тази възможност, че елиминира самата дума от речника си.

Овенът го е страх още, че може да живее скучно. Опитва се да избяга от безцелния и безсмислен живот.

Най-големият му страх обаче е хронофобията - страхът от бъдещето. Той често се чуди защо работи толкова много, щом като съществува риск да умре в близко бъдеще.

2. Телец

Телецът се характеризира с няколко определени страхове. Най-големият от тях е самотата. Телецът е силно екстровертен по природа. Той не може да търпи да стои самотен.

Ако не проговори на друг човек цял ден, започва да страда и да се депресира.

Телецът се страхува да умре сам. Поради тази причина жените Телци могат с години да живеят в компанията на партньори, които ги изтезават и не ги обичат.

3. Близнаци

За Близнаците най-страшно е да се поддадат на рутината и да останат заклещени там. Освен това ги е страх, че няма да успеят да постигнат целите си и че няма да могат да последват страстта си преди да навършат 50 години.

Поради тази причина те често са благодарни за доброто си здравословно състояние всеки ден.

4. Рак

Ракът се страхува най-вече от отхвърляне. Ако разполага с авторитет, бои се, че ще го загуби. Ако пък живее обикновен живот, страхува се да излезе извън своята комфортна зона.

Най-големият му страх са височините. Ракът не обича да се катери по дърветата.

5. Лъв

Най-големият страх на Лъва е да не бъде забелязан, да бъде игнориран, недооценен или пък подценен.

Лъвът е сред онези щастливи зодиакални знаци, които по природа не се налагат да се борят с дълъг списък от страхове, фобии и тревоги. Наистина им завиждаме.

6. Дева

Страхът от самотата прави живота на Девата непоносимо страдалчески. Жените зодия Дева са готови да направят каквото се налага, за да се бъдат обвързани. Мъжете от своя страна се отчайват, когато са сами.

Тъй като Девите изпитват проблеми със създаването на приятелства и друг тип взаимоотношения, те често се чувстват самотни или пък се чувстват обречени завинаги да бъдат сами.

Вижте и останалите зодии на следващата страница...

7. Везни

Везните обичат мира и се страхуват от конфликти. Те винаги се опитват да преборят този смъртен страх от проблеми, но не успяват да се справят, защото животът им е изпълнен с драма.

Най-ефикасният начин за справяне с този страх за Девите е като се научат как да се справят със собствените си драми.

8. Скорпион

Скорпионите се ужасяват при мисълта за грешки и провали. Те са перфекционисти по природа. Това ги прави трудни за съжителства хора. Независимо колко постигат, те никога не са задоволени. Не могат да престанат да се тревожат от провал.

9. Стрелец

Стрелецът обича парите. Затова се страхува, че един ден ще остане без тях.

Парите са приоритет и поради това Стрелецът се опитва да спечели възможно най-много. Освен това се страхува от самотата и се чувства депресиран, когато изпитва дефицит на внимание и любов.

10. Козирог

Козирогът се страхува от критика, публично унижение и провал. Той се опитва да направи света по-добро място, затова се страхува, че не разполага с достатъчно време и власт, за да постигне целта си.

Някои Козирози твърдят, че ги е страх от паяци.

11. Водолей

Водолеят се страхува, че ще загуби своята независимост. Те гледат с ужас болестите, провалите, разделите и лошия късмет. Петък 13-ти за тях е най-лошият ден в годината.

Когато става дума за отношения, Водолеят се страхува, че партньорът му ще установи пълен контрол върху живота му.

12. Риби

Стигнахме и до Рибите. Те се страхуват от отговорността и задълженията. Друг техен страх е конфронтацията.

Рибите по природа се страхуват, че никога няма да открият своята половинка в живота. Затова често смятат, че са избрали грешния човек.

Независимо каква зодия сте и какви страхове имате, знайте, че сте способни да ги преодолеете. Не ги отричайте. Не ги крийте. Не ги игнорирайте.

Сега имате възможността да ги преодолеете и да изживеете живота си пълноценно.