Обвитата в тайнственост компания Palantir, оценявана на 20 милиарда долара и работеща с ЦРУ, предлага на служителите си да изкупи обратно акциите им, но на определена цена - тяхното мълчание...

Компанията, основана от Питър Тийл, е направила предложение към настоящи и бивши служители да изкупи обратно акции на стойност 225 милиона долара, или 12.5% от капитала при цена от 7.41 долара за брой. Това е далеч по-високо предложение от традиционните оферти на частни банкери.

Вижте още: Кой е третия най-скъпият стартъп в САЩ?

Ето срещу какви условия обаче ще бъде извършено прехвърлянето на акциите на служителите:

  • Подновяване на споразумението за поверителност;
  • Споразумение да не се крадат служители от компанията през следващите 12 месеца;
  • Обещание да не се съди компанията или нейни висши мениджъри;
  • Споразумение да не се говори с пресата и обещание да се препращат имейлите на репортерите към компанията в рамките на до три дни
  • Ако служителите се съгласят с тези условия, то те могат да продадат притежавания си дял от 12.5% обратно на компанията, като всеки ще получи сумата от 500 000 долара. Налице е сериозна премия за тях.

    За бизнеса, разбира се, това е начин да се подсигури неговото „тайно естество“.Това е много важно, предвид на информациите, че компанията е загубила ключов клиент наскоро, както и че се отличава с голямо текучество на персонала.