Изборът ни за устройство на седмицата днес попада върху един много симпатичен таблет на Huawei, който може да ви помогне много, ако ви е необходим по-голям екран от този на смартфона ви за работа, четене или гледане на филми – 10-инчовата версия на Media Pad T1.

Таблетът, който за първи път видяхме на Световния мобилен конгрес в Барселона, пристига при нас с IPS екран, чийто диагонал е 9.6-инча и който работи в резолюция 1280 на 800 пиксела.

Устройството е достатъчно голямо, за да гледате филм, докато пътувате, да речем, но също така размерът му не пречи да се носи в малка чанта.

Правилната му форма, тънкият профил и ниското тегло правят този 4G LTE таблет подходящ избор, ако си търсите стилно мултимедийно устройство, което да ви върши работа и същевременно да е на изключително привлекателна цена, която с офертите на VIVACOM, част от месеца на Huawei в телекома, достига до малко над 110 лв.

За да сме по-конкретни ще кажем, че моделът има размери 248.5 x 150 x 8.3 мм и тегло от 433 грама .

Операционната система на Huawei MediaPad T1 10 е Android v4.4 (KitKat), напълно достатъчно за основните приложения, с които ще използвате таблета, а в хардуерно отношение конфигурацията се допълва от Qualcomm Snapdragon 410 процесор с 4 Cortex-A53 ядра и графичен ускорител Adreno 306.

Паметта на таблета е 8 GB, която чрез слота microSD може да се разшири с още до 32 GB, а RAM паметта е 1 GB. Същевременно таблетът има и основна 5-мегапикселова камера, която би ви помогнала в не малко ситуации и е отлична, ако трябва да преснимате документи, защо не и ако искате да направите някоя снимка на плажа, след като сте прочели новините от деня или сте изгледали серия от любимия си сериал, да речем.

Видео разговорите с ваши познати са възможни и заради наличието на 2-мегапикселова камера над екрана, а батерията на модела, която е литиево-полимерна и с капацитет от 4800 мАч, позволява работа в режим на очакване до 570 часа и до 10 часа при възпроизвеждане на мултимедийно съдържание.