Последният McLaren P1 напусна поточната линия преди година, с което се гарантираше, че английската фирма няма да произвежда повече суперавтомобили. Инженерите от завода в Уокинг обещаха на своите клиенти, че ще насочат вниманието си към бъдещето и ще създадат още по-добра версия.

Суперавтомобилът P1 LM - версията, която има разрешение за движение по обществени пътища, или състезателната P1 GTR с разрешително - ще бъде произведена от Lanzante Ltd. Компанията и преди е работила върху проекти на McLaren и през 1995 година помага за създаването на първия McLaren F1 GTR шампион в 24-те часа на Льо Ман.

Британският суперавтомобил, който ще се предлага от Lanzante, ще разполага с мощност от 986 конски сили - точно колкото в спортната версия за 3.06 милиона долара - и дори ще намалят теглото на автомобила с 59 килограма.

Вижте още: Този McLaren се продаде толкова бързо, че има обещание за още

Новият P1 ще има още по-добра динамика, след като спойлерът, предният сплитер и панелите добавят допълнителни 40% притисквателна сила. Тунинг компанията вече е построила един прототип и заедно с победителя от Indianapolis 500 Кени Брек ще се опитат да поставят нов рекорд на легендарния фестивал на скоростта Goodwood Hillclimb.

Lazante също ще лимитират своето производство само до 5 автомобила. Една от традициите ще бъде запазена и в P1 LM - двигателният отсек отново ще бъде изцяло изграден от злато за по-добро разпределение на температурата.

Щастливите собственици ще могат да се докоснат до карбоновия състезателен волан на Луис Хамилтън от MP4/23 болида.