Някои кухненски инструменти са от съществено значение: ножове и тигани, например. Други обаче са еквивалент на нежеланите коледни подаръци – получавате ги, благодарите, забравяте ги на рафта в шкафа.

Следващите осем неща трябва да купувате, само ако наистина имате нужда от тях. В противен случай просто прахосвате парите си:

Микро ренде

Със сигурност използвате ренде ежедневно в кухнята. Трябва ли ви обаче микро ренде със специално предназначение? Например за сирене, лимони и други подобни неща.

Със сигурност можете да минете и без него. Вече си имате ренде. Използвайте го.

Уред за млечна пяна

Колкото и да обичате специалитетите от кафе, повярвайте ни, не си заслужава да инвестирате пари в джаджи за приготвянето им.

Достатъчна ви е една обикновена кафе машина, която има приставка за капучино. Така специалният уред за пяна в случая става напълно излишен.

Вижте още: Ето защо трябва да чистите често и усърдно кафе машината си

Центрофуга за салата

Да, сигурно е забавно, но просто не е практично да купувате огромна купа, чието единствено предназначение е да суши салатата ви.

Просто я измийте и я оставете да се оттече за няколко минути. Значително по-евтино е. Освен това помислете колко място в шкафа ще спестите.

Сокоизстисквачка

Тук любителите на фрешове веднага ще се опитат да ни оборят, че всъщност този уред е повече от нужен в едно домакинство.

Съгласни сме, но ако го използвате всеки ден. И ние имахме такива намерения, когато си го купихме. Но си останахме само с намеренията.

Не трябва да се забравя и още един изключително важен факт- сокоизстисквачките са трудни за почистване, което отказва доста хора от използването им.

Снимки: pixabay.com

Белачка за чесън

Има безплатна версия на този инструмент, който вече се намира във вашата кухня – нарича се нож. Пробвайте го.

Гофретник

Изследванията показват, че американците консумират гофрети един път в годината. Най-вероятно положението и при останалите нации е подобно – с изключение на белгийците :)

Освен ако това не е традиционната ви закуска поне в два дни от седмицата, замислете се дали няма да е по-евтино да хапвате гофрети навън, наместо да си купувате гофретник.

Вижте още: 12 уреда от кухнята на мечтите

Преса за бургери

Това определено е напълно излишен уред в кухнята ви, освен ако не управлявате заведение за сандвичи.

Все пак можете да смачкате кюфтето по безброй други начини, които не включват преса.

Машина за паста

Тук важи същото правила, което беше в сила за гофретника – ако поне два пъти в седмицата не си правите паста, то в такъв случай този уред ви е напълно излишен.

Снимки: pixabay.com