Всички сме наясно, че най-много време сутрин губим във взимането на решение какво да облечем и изпълнението му впоследствие. И това не се отнася само за нежната половина от човечеството.

Милиардерът и основател на Facebook Марк Закърбърг е решил кардинално този проблем – просто всеки ден облича еднотипни дрехи.

Вижте още: Марк Закърбърг пусна снимка на гардероба си

Как обаче да намалите времето, прекарано пред гардероба, без да се налага непрекъснато да носите сиви тениски? Ето седем трика, които ще ви помогнат:

1. Отървете се от ненужните дрехи

Експертите са единодушни: отговорът на въпроса „какво да облека“ е изключително труден, когато сте изправени пред пълен гардероб с неудобни или износени дрехи.

Заложете на идеята, че е по-добре да имате по-малко дрехи, които обаче да ви вършат работа, отколкото да сте затрупани с неща, които не са ви удобни, не носите или вече не са в достатъчно добър вид.

Прекарайте един следобед пред вашия гардероб с доверен приятел. Някой, на чийто стил се възхищавате, с мнение, на което можете да се доверите. И следвайте неговите съвети.

Освен това раздялата със старите дрехи не е непременно загуба. Опитайте да продадете част от тях – така ще разполагате с пари за нови придобивки.

2. Всички обувки трябва да са на показ

Голяма част от модните експерти започват обличането си с обувките. Когато съобразите тях с времето навън и с типа ден, който ви предстои – дали ще трябва да тичате много, имате ли официални срещи или пък ще прекарвате часове зад бюрото, останалото е лесно.

Така че поставете отворени рафтове в гардероба, на които да подредите обувките си без кутии. Ако пък държите на тях, надпишете всяка прецизно или още по-добре – залепете по една снимка.

3. Поставете стойка за дрехи в стаята

Поставянето на стойка за дрехи в спалнята ви в никакъв случай няма да навреди на интериора и ужасно много ще улесни обличането ви сутрин.

Просто през уикенда отворете гардероба и извадете няколко тоалета, които да носите през седмицата. Изгладете ги и ги окачете върху стойката. Никакво чудене повече, нали?

4. Използвайте стените

Когато разполагате с ограничено пространство, не бива да губите и сантиметър от него. Една чудесна идея са куките за шалове, вратовръзки, колани и каквото друго се сетите.

Те се монтират на вратата на гардероба и оставят пред погледа ви всички аксесоари, които е възможно да ви потрябват. По същия начин можете да използвате и стените в спалнята – окачете и бижутата, така ще са ви подръка.

5. Организирайте си цял магазин в гардероба

Има си причина голяма част от магазините да излагат дрехите, разделени по вид и цветове. Така намирането им е много по-лесно и се пести страшно много време.

Този начин на организация на гардероба ще превърне обличането в добре прецизирана схема, която отнема секунди.

6. Организирайте дрехите си по дейности

Подредете гардероба си спрямо начина си на живот – на едно място сложете спортните дрехи за уикенда, на друго официалните облекла, а на трето ежедневните тоалети.

7. Заложете на комбинациите

Винаги носите тази риза с един и същи панталон? Защо тогава да не ги сложите на една закачалка и когато ги обличате следващия път, да са ви подръка?

Експертите съветват всяка жена да има поне по един готов ансамбъл за всеки ден от седмицата. Изобщо не бива да се притеснявате, че в понеделник, например, носите едни и същи дрехи.

Ако са стилни и умело подбрани, това няма да има значение. Освен това винаги можете да сменяте аксесоарите и бижутата, с които ги комбинирате.