Ето един по-нетрадиционен начин за прекарване на почивните ви дни.

Неслучайно все повече българи предпочитат този вариант, осигуряващ лукс и посещение на редица гръцки острови, като Закинтос, Миконос, Санторини, Левакада и още много други екзотични дестинации.

Представете си само, че в рамките на няколко дни (7, 14, а защо не и повече) имате възможност да пътувате, разгледате и плажувате на най-известните плажове в южната ни съседка.

За какво става въпрос? Услугата предлага възможността за наемането на ветроходна яхта, както и свободата в открито море за различни изживявания като уейкборд, съп сърф, водни ски, риболов или дори водолазно гмуркане, както и отмора на най-красивите плажове в Гърция.

В случай че информацията ви се струва интересна, то нашето нетрадиционно предложение е за наемането на ветроходния катамаран Alyssa Lagoon, разполагащ с 5 каюти и общо 12 легла на борда си.

С Alyssa ще може да разгледате следните острови, курорти и забележителности:

Корфу

Корфу е вторият по големина, но със сигурност шампион по красота на природните картини остров от Йонийските острови. Дори гърците го определят като най-голямата им перла.

Миконос

Миконос е толкова красив и неслучайно се е превърнал в една от най-желаните туристически дестинации в света. Ако добавите и изискания нощен живот, и историческите съкровища близо до Делос към изумителната природна картина и живописните селца, то вие вече имате рецепта за една незабравима ваканция.

До него може да се достигне с помощта на катамарана Alyssa Lagoon.

Остров Лефкада

Лефкада, още познат като Лефкас или Левкас, е част от островната група Ептаниза в Йонийско море в Западна Гърция. Той е четвъртият по големина гръцки остров и един от двата острова, достъпни с автомобил, защото е свързан със сушата чрез дълга дъсчена пътека и плаващ мост.

Столицата на острова, която всъщност е и „портала“ към него, също се нарича Лефкада.

Освен впечатляващите плажове с кристално чиста вода и живописната архитектура, островът крие множество други атракции, включително многобройни природни красоти, исторически обекти, музеи и манастири.

Порто Кацики

Порто Кацики е най-известният плаж на Лефкада.

Тясната ивица със смесен пясък между скалите и електриково синьото море правят това място да изгледа като оживяла картина с маслени бои.

Плажът е от чакъл, примесен с пясък. До обяд скалите хвърлят естествена сянка, но следобед ще ви трябва чадър. Ако нямате собствен, можете да наемете на място.

Закинтос

Островът не е много голям (разстоянието от най-северната до най-южната точка е около 50 км), но е богат на плажове. Източната част е най-населена, въпреки че релефът е планински, а в южната част са концентрирани пясъчните плажове.

Западната част е по-малко населена и има само няколко плажа, един от които е Навагио - най-известният плаж на Закинтос, който виждате на снимка във всички сайтове и реклами за острова, както и в класациите за най-хубавите плажове в Гърция.

Навагио, известен още като Плажът на корабокрушенците, е малък залив, обграден от високи скали и достъпен само по море. Близо до него можете да видите уникалните Сини пещери, които са друга основна туристическа атракция на острова.

Аегина

В модерните времена Аегина за кратко е първата столица на Гърция от 1827 до 1829 г.

За щастие, островът не е жертва на масовия туризъм и е перфектна дестинация за всеки пътешественик.

Санторини

Санторини е най-известният гръцки остров, ако не и най-известният остров в света.

Има само още няколко дестинации, които съчетават красиви плажове, впечатляващи гледки, старинни градове, великолепни ресторанти, едни от най-добрите вина в света и активен вулкан.

А на Санторини има всичко, дори повече!

Повече информация за възможностите, предлагани от компанията, може да намерите тук - www.aa-charter.com