Днес, 21 юли, в хотел Хилтън София екипът на Дрон България - фотография и видео, представи най-новия си проект - видеопоредицата "България отвисоко" - серия от кратки видео филми, представящи едни от най-красивите и впечатляващи места в България, заснети с дрон.

Проектът стартира с 16 пилотни видеа с продължителност 2-3 минути и кратки субтитри, даващи информация за представения обект. Сред забележителностите, заснети отвисоко, са Белоградчишките скали, крепост Овеч, Плиска, Велики Преслав, крепост Баба Вида, Калиакра и др.

Идеята зад проекта се заражда преди няколко месеца, когато Атанас Паскалев - човекът, който стои зад тази прекрасна инициатива, прави няколко пробни видео клипа и ги публикува в социалните медии.

Изключителният интерес към клипчетата и стотиците хиляди гледания вдъхновяват Атанас и неговия екип да подарят на българите една цяла поредица от красиви видеа, с която да покажат България отвисоко в цялата ѝ красота.

Целта на проекта е да даде ново самочувствие на българите, да им даде достъп до красотите на България от птичи поглед и да предостави на хората възможност да опознаят по нов начин страната си и нейната култура и природа.

Проектът се стреми да докаже, че една държава може да се маркетира правилно и успешно с минимален бюджет и да достигне до голям брой крайни потребители.

Екипът на Атанас Паскалев няма да спре дотук. От тук нататък проектът ще се развива в две нови направления - ще се снимат и монтират още клипове за нови забележителности и ще се адаптират за чуждоезична публика. Основните средства за разпространение на видеата са сайтът http://www.BulgariaOtvisoko.com и социалните мрежи - Facebook, Vimeo, YouTube, Instagram.

Атанас Паскалев продължава да търси спонсори и съмишленици, с които да успее да реализира докрай проекта и да покаже повече от българските красоти, заснети отвисоко.