Потенциалът на човешкия гений е абсолютно неограничен. Всеки ден талантливи хора създават нещо ново, удивително и полезно.

В духа на иновационната ера, в която всички живеем, от компанията Local Motors наскоро представиха ново технологично чудо.

Запознайте се с Olli – първият в света 3D-принтират микробус. Той се захранва с електричество и е напълно безопасен за околната среда. Интелектът на возилото е базиран на IBM Watson, която е уникална когнитивна технология.

Технологичното чудо се движи автономно – то няма нужда от шофьор и само избира маршрута си. В допълнение към това, Olli може да бъде извикан с помощта на мобилно приложение, а пътниците могат да правят корекции в посоката му на движение.

Основната цел на микробуса, разбира се, е транспортиране на хора. Въпреки това създателите му посочват, че той може да бъде използван и като мобилна стая за срещи и дори като подвижно кафене.

Olli може да превозва до 12 души, като също така е способен да дава препоръки за ресторанти и туристически забележителности.

Екипът, който стои зад машината, обещава, че придвижването с нея ще е напълно безопасно - оператори могат да следят действията й онлайн. А през това време вие имате възможност да си поговорите с микробуса. Все пак кога последно сте комуникирали с автомобили?

Снимки: twitter