Основателят и главен изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос е продал около 1 млн. акции от компанията си през настоящата седмица. Сделките се оценяват на повече от 755 млн. долара.

Според Yahoo Finance, книжата на гиганта в онлайн търговията са поскъпнали с 44% от предходните продажби от страна на Безос.

Преди броени дни Amazon обяви рекордни приходи и печалба за трето поредно тримесечие.

Нетната печалба на Amazon за тримесечието достигна 857 млн. долара, или 1.78 долара на акция, спрямо очаквани от анализаторите 1.11 долара печалба на акция.

Приходите на компанията достигнаха 30.4 млрд. долара, а очакванията за настоящото тримесечие са за продажби между 31 и 33.5 млрд. долара, докато очакванията на Уолстрийт са за постъпления от 31.63 млрд. долара.

Все още не е ясно в какво Безос ще вложи парите от продадените акции – нова перспективна компания, The Washington Post, който закупи преди около 3 г., или може би ще ги дари за благотворителност.

Едно е ясно – Джеф Безос има доста инвестиции и със сигурност идеи къде да вложи парите си. А състоянието му, според Bloomberg, се оценява на 66.4 млрд. долара, което го прави третият най-богат човек в света.