Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро може и да приковаха световното внимание, но те определено имат конкуренция.

И тя се изразява в 27 оскъдно облечени дупета. Те принадлежат на жените, конкуриращи се за титлата Мис Дупе 2016.

Най-популярният конкурс за красота в Бразилия вчера парализира трафика, след като участничките в него излязоха за 100-метров спринт в оскъдни бикини по Avenida Paulista – най-голямата улица в най-големия град в страната Сао Пауло.

Надпреварата за титлата най-хубаво дупе се провежда за седма поредна година. Според правилника в него участничките се отсяват до 15, като всяка от тях представлява отделен бразилски щат.

Всяка от тях не бива да носи друго, освен оскъдни бикини и колан с името на щата, който представлява.

В страна като Бразилия, която е обсебена от красотата на задните части, победителката в конкурса се превръща в истинска знаменитост и често печели милиони от участия в ревюта и фотосесии.

Вчерашната публична изява беше втората за 27-те претендентски за титлата – миналата седмица те позираха на плажа на Сао Пауло. Предстои им и тримесечна сериозна битка, по време на която те трябва да спечелят симпатиите на общността, за да се класират на финала на 9 ноември.

Тази година за първи път майка и дъщеря ще вземат участие в конкурса – 35-годишната Бруна Фераз представлява щата Рондония, а 19-годишната Едуардо Морайс – съседния Рорайма.

За първи път в историята ще се проведе и издание за жени над 50-годишна възраст.

Снимки: dailymail.co.uk