Пътуването по двойки може да бъде истинско романтично бягство – да се събуждате в снежнобелите чаршафи на хотела, да пиете шампанско/ коктейли на фона на залязващото слънце, което се отразява в очите ви, да катерите планини.

Но пътуванията са и изпитание за една двойка, особено преди сериозна връзка, защото поставят на преден план много неща, като планиране, разпределение на бюджет, готовност за компромиси. Ето защо едно пътуване може да бъде и показателно за това доколко връзката е перспективна.

Предлагаме ви поглед към перфектните дестинации за всеки един етап от връзката, защото понякога грешната посока в грешното време може да доведе до неподозирани конфликти.

Сами или готови за общуване: Берлин

Ако обичате да пътувате сами, Берлин е идеалното място, защото там нощният живот е оживен и непретенциозен. Ако срещнете някого тук, не се чувствайте ангажирани, просто излезте заедно.

Месец първи: Винарна

Ако сте в началото на връзката и все още се опознавате, подходящо място за пътуване е посещение на винарна с дегустация, например.

В началото вие и вашият партньор сте все още нервни и това ще ви помогне да се отпуснете, а в много от случаите шатата предлагат романтична атмосфера и красиви гледки.

Месец втори: Градски пътешествия

В първите шест месеца на вашата връзка може да си организирате уикенд пътешествия в различни градове. Подходящи са такива, където може да намерите и нощен живот, и музеи, театри. Така ще има за всеки по нещо.

До първата година: приключенска ваканция

След половин година романтична връзка е време да се фокусирате и върху по-приключенска ваканция. Посетете национален парк, включете се в доброволчески инициативи, предприемете пътешествие до някой мегаполис в Европа или света.

Това са места, на които ще може да оцените вашия партньор, да го опознаете от различни страни и в различни ситуации.

Година първа: дълго пътешествие

Поздравления! Вие вече сте двойка на една година и може да помислите сериозно за дълго, а защо не и презокеанско пътешествие. Изберете място, което предлага красива природа и възможности за приключения.

Направете нещо щуро – скочете с бънджи, карайте каяк, гмуркайте се, забавлявайте се.

Година втора: Круиз

След толкова време заедно трябва да направите пътешествие на кораб. Според експертите това пътешествие е подходящо за връзка, което е продължила най-малко две години, защото през този период сте се опознали достатъчно добре.

И ако в началото сте си давали възможност за малко свобода и самостоятелност, сега трябва да сте сигурни, че може да посрещнете всичко заедно, дори и морската болест.

Ако не си падате по крузи, алтернатива са градове като Рио де Жанейро, Барселона, Париж. Изберете места с красиви и незабравими гледки, с емблематични места, които да посетите и запомните.

Годеж: романтично пътешествие

Ако единият от вас харесва културни места и ресторанти, а другият си пада по музеи и история, сега е времето да реализирате нещо по-различно от обичайното. Подходяща дестинация например е Антигуа, Гватемала, град с богата история, колониални сгради, естествена красота и забележителности.

Сватбена дестинация

След толкова години заедно и много пътешествия е време да помислите и за вашата сватбена дестинация. Обърнете внимание, че има страни, които изискват гражданство, ако решите да сключите брак там, но има и такива, в които става много лесно и организацията може да бъде поверена изцяло на агенция. Пример за подобна дестинация е Ямайка.

Меден месец: Белиз

Една непопулярна, но много подходяща за меден месец дестинация – микс от множество красиви малки острови, където може да практукувате гмуркане или да изследвате руините на маите.

Година след брака

Обикновено това е времето, когато планирате нова къща, мислите за дете, може би. Това означава по-ограничен бюджет. Изберете за празнуване град, който може да ви предложи култура, различни активности, забележителности.

Четири години след брака: пътешествие без план

Вече имате много опит зад гърба си като двойка. Предприемете пътуване без граници и планове. Просто се качете на колата, карайте, спирайте, където решите и се насладете на пътуването.

Юбилей

За юбилея изберете дестинация, която да символизира пътя, който сте изминали до момента. Изкачете планина, направете голям преход… откривайте и покорявайте заедно.