Коби Брайънт предпочита да бъде запомнен с успешна кариера в инвестирането, отколкото с постиженията си в баскетбола. Това призна легендарният играч на Лос Анджелис Лейкърс в интервю за CNBC.

Брайънт гостува в студиото на американската телевизия заедно с Джеф Щайбел, с когото в началото на тази седмица откриха фирма за рисков капитал. Двамата съдружници говориха за бъдещето на новата компания, а Брайънт разкри какво харесва най-много в света на инвестициите.

„В баскетбола всичко опира до печелене – на титли, на индивидуални награди. Но победителите се сменят с всеки следващ сезон,“ споделя Брайънт. „Ако целта ти е да направиш нещо, което устои на времето, трябва да вдъхновиш следващото поколение да създава велики неща. Това от своя страна ще вдъхнови следващите поколения. И когато това стане ще си създал нещо вечно.“

Ако иска да бъде запомнен като инвеститор обаче, Брайънт ще трябва да се постарае доста, предвид баскетболното му наследство. „Черната мамба“ е петкратен шампион на Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и има отбелязани 33 643 точки в кариерата си, което го нарежда на трето място при най-добрите реализатори в лигата за всички времена (пред него са единствено Карим Абдул-Джабар и Карл Малоун).Дали Брайънт ще успее да постигне подобни върхове и в света на инвестициите? Рано е да се каже, но ако съдим по непримиримостта и усърдието, което проявяваше на баскетболното игрище, то той има всички предпоставки да успее.

Освен това баскетболната легенда притежава и изключително желание да се учи. Брайънт разкрива, че през последните 4 години е изучавал света на инвестициите и дори и сега продължава да научава нови неща от ментори като изпълнителния директор на Nike Марк Паркър.

„Трябва непрекъснато да се учим,“ убеден е Брайънт. „ Затова и мотото на нашата фирма е „стойностен растеж“. Защото за да растеш, трябва да учиш, да се движиш, да се подобряваш. Това е ключът. Това е което прави живота забавен“.