Милиардерът Ричард Брансън ни е демонстрирал, че може да изкарва доста пари, но също и да се забавлява. Той е основател и председател на Борда на директорите на Virgin Group, която има бизнеси в 50 държави, сред които в телекомуникациите, финансови услуги, туристически компании, магазини за вино и авиокомпания.

Общо за Брансън работят над 50 000 души, а годишните обороти на бизнесите му достигат 24 млрд. долара. Състоянието му днес се оценява на 5 млрд. долара, но началото не е било толкова лесно.

Първият си милион Брансън печели през 70-те години на миналия век. Именно тогава милиардерът вече е ветеран в областта на предприемачеството, след като разполага с магазин, счетоводна къща, верига от музикални магазини и звукозаписно студио.

Заедно с партньорите си правят и собствено студио, откъдето по магазините тръгват четири албума. Три от тях се продават добре, но един се превръща в тотален хит. Дебютът на Майк Олдфийлд Tubular Bells бързо достига топ 10 на английските класации, където остава за общо 279 седмици.

В Америка Tubular Bells е бил познат преди всичко, защото един малък фрагмент от него е използван в касовия филм на ужасите "Екзорсистът". Същата тема е включена в сцената с приземяването от The Space Movie – филм, честващ 10-ата годишнина от мисията на Аполо 11.

Брансън споделя: Tubular Bells ни спечели „първото състояние“.

Успехът на Tubular Bells дава началото на звукозаписната компания на Брансън, която той по-късно продава за 1 млрд. долара.