Татяна Дончева е кандидатът за президент на "Движение 21". Това обяви самата Дончева по време на брифинг. За вицепрезидент от движението издигат Минчо Спасов.

Дончева заяви, че на изборите през ноември противник няма да им бъдат останалите кандидати, а безпринципните неща, които се случват в страната.

"Коалицията "Движение 21"-НДСВ ще вземе всички добри възможности на отлични дипломати, контакти, позициониране на България по най-добрия начин", категорична е тя.

Дончева обясни, че се вижда като президент-българофил и подчерта, че националните приоритети за нея и Спасов ще бъдат образованието и културата, които по думите й до момента са били на дъното - както на бюджета, така и на целите на политиците.

За три неща ще работи коалиционната двойка, посочи Минчо Спасов - това са реформите в правосъдната система, реформите в образователната система, както и тези в армията, защото президентът е главнокомандващ.

Татяна Дончева е народен представител в 38-о, 39-о и 40-ото Народно събрание, припомня Дарик радио. Заместник-председател на Комисията по правни въпроси в 39-о НС. Председател на Постоянната подкомисия за контрол върху работата на службите за сигурност и на службите за обществен ред в 40-тото НС.

Кандидатът за вицепрезидент на Дончева - Минчо Спасов, е бил областен управител на Ямбол в периода 2001-2004 година. Народен представител от групата на НДСВ в 39-о и 40-о Народно събрание.