Всички погледи бяха вперени в семейството на британския принц Уилям, докато то беше на официална обиколка в Канада.

Това беше първата подобна изява на фамилията в пълен състав. И несъмнено тя направи впечатление.

Модните фенове обаче забелязаха и нещо любопитно. Тригодишният принц Джордж носеше само и единствено къси панталонки. И това не е за първи път.

Според експерт по етикета, има една много интересна причина за това.

Уилям Хенсън твърди пред Daily Mail, че шортите на младите момчета всъщност са мълчалив символ на класа за британците. Те считат дългите панталони за дрехи, които носят по-низшите представители на обществото.

"Не само, че херцогинята на Кеймбридж трябва да се притеснява за това, което облича на официални събития, но тя трябва да избира тоалетите и на собствените си деца. И да намери баланс между кралска традиция и наследство и навиците на обикновеното население, което обува дълги панталони на момчетата“, казва Хенсън.

"Аз не смятам, че правилото за шортите е ново за Катрин. Подозирам, че собствената й майка – подобно на повечето по-заможни майки от средната класа – обличат според същото правило собствените си момчета", посочва експертът.

Докато децата спечелиха сърцата на канадците по време на първата си кралска обиколка, някои потребители на социални мрежи побързаха да коментират външния им вид като "следвоенен" - което предполага, че малкият принц Джордж и принцеса Шарлот са облечени по мода, характерна "за 1950 г.", или „като в готическа новела от 19-и век".

Снимки: instagram