Американският магазин за луксозни стоки Neiman Marcus публикува своята Коледна книга за 2016 г. - ежегоден списък с предложения за подаръци. Особено интересен е разделът „Фантастични подаръци“, който включва уникални луксозни предмети, туристически пакети и преживявания, за които ще трябва да заделите хиляди, а в един от случаите и милиони долари.

Част от приходите ще бъдат предоставени на фондация „Сърцето на Neiman Marcus“, която финансира програми за изобразително изкуство в САЩ. Business Insider публикува списък с някои от най-впечатляващите предложения за фантастични подаръци.

1. Епизодична роля в мюзикъла на Бродуей „Сервитьорка“ (30 000 долара)



Подаръкът е идеален за човек, който обича вниманието, но е пропуснал шанса си да застане в светлината на прожекторите. Освен епизодичната роля, ще имате възможността да се срещнете с актьорския състав на „Сервитьорка“ и да се включите в ателие по приготвяне на пай, организирано от консултанта по печене на шоуто.

Подаръкът е ограничен до един човек, но заедно с него ще получите и четири билета за представлението.

2. Колекция от 36 детски книги, получили наградата „Рандолф Калдекот“ (100 000 долара)

Тази колекция от книги, всички от които са първо или ранно издание, обхваща историята на детската литература в последните 80 години. Тя включва илюстровани книги като „Джуманджи“ от 1982 г. и „Полярен експрес“ от 1986 г.

3. Седмица в три английски имения (700 000 долара)

Тя започва в Лондон, откъдето заедно с още седем гости ще отпътувате с хеликоптер към замъка „Алнуик“, дом на херцога на Нортъмбърланд. Останалата част от седмицата включва ястия, приготвени от признат от Michelin майстор-готвач, уроци по поло и престой в бившия дом на Уинстън Чърчил.

4. Частен лагер за куортърбеци с Джо Монтана (65 000 долара)

Заедно с трима приятели можете да получите основни знания и да овладеете основни техники за куортърбеци, докато тренирате с Джо Монтана в Сан Франциско. Подаръкът е уреден от IfOnly и включва подписана футболна топка и снимка с Монтана.

5. Infiniti Q60 ограничена серия (63 000 долара)

Автомобилът е вариация на Q60 Red Sport 400 на Infiniti и включва аудиосистема Bose. Заедно с колата ще получите чанта с цвят на слонова кост, персонализиран плакет и сертификат за автентичност.

6. За оптимистите: гривна Akola (25 долара)

Макар че гривната не е много скъпа, тя е вариация на подарък, който се появи в Коледната книга през 1970 г. Тогава гривната за оптимисти беше украсена с животни и известни хора.

Тази година Neiman Marcus предлага бижу за 25 долара, създадено от Akola Project, който създава възможности за реализация на маргинализирани жени по света. Гривната върви с изработени на ръка мъниста от хартия, едно мънисто от рециклирано стъкло и 18-каратови златни дискове.

7. Ексклузивно преживяване на церемонията по раздаването на наградите „Грами“ (500 000 долара)

Не само че ще преживеете церемонията на живо, но и ще станете свидетели на репетициите, ще можете да посетите бекстейджа и дори да се разходите по червения килим. Освен това ще бъдете гост на галата на Клайв Дейвис преди церемонията и ще получите постер на шоуто с автографи и златна китара Gibson Les Paul '59 Reissue.

8. Частен самолет Cobalt Valk Yrie-X (1.5 млн. долара)

Cobalt Valkyrie-X, който ще бъде представен през 2017 г., ще бъде един от най-бързите самолети в света със скорост на летене от 370 км/ч. Този се предлага с кожени седалки и екстериор от розово злато.

9. Парти в основния магазин на Neiman Marcus (120 000 долара)

По време на престоя ви в магазина, заедно с 11 ваши приятели, ще бъдете подложени на фейслифтинг, грим, маникюр, педикюр от Le Métier de Beauté в Precious Jewels Salon. Освен това ще получите пижама с логото на Neiman Marcus, ще спите върху чаршафи Peacock Alley и да се наслаждавате на прекрасна сутрин с вкусна закуска.