Таджикски олигарх пръсна внушителна сума за сватбата на дъщеря си. Булката била облечена в обсипана със скъпоценни камъни рокля, ушита от британски дизайнери, която струвала 40 милиона рубли (575 000 евро), пише Daily Mail.

Името на избраника на Мадина Шокирова, дъщеря на магната Илкхом Шокиров, е Садор. Фамилията му не е известна. Приказната сватба се състояла в луксозния хотел Radisson Royal Congress Park в Москва.

Руските медии съобщават, че на сватбата са присъствали 900 гости. Мадина ги зашеметила с роклята си, създадена от британската модна къща Ralph & Russo. Тя избрала не толкова известна марка, като се отказала от сватбена рокля на една от водещите модни къщи за висша мода „Зухаир Мурад“.

Прекрасната дантелена рокля била украсена със сребърна бродерия и стотици перли и кристали Сваровски. Организаторите на сватбата взели ума на гостите и със забележителна торта, която била висока около три метра. Тя е дело на известния сладкар и бивш боксьор Ренат Агзамов.

Преди сватбата Мадина организирала моминското си парти в испанския курортен град Марбеля. Тя и приятелките й отлетели за града с частен самолет. След това Мадина имала второ моминско парти в луксозен ресторант в навечерието на сватбата си в Русия.

Сайтът Life! съобщава, че забавлението на гостите само във вечерта на сватбата струвало 30 милиона рубли (430 000 евро). Въпреки че семейството на булката искало да остане встрани от светлините на прожекторите, руските медии съобщават, че Илкхом Шокиров е собственик на най-луксозния хотел в столицата на Узбекистан - Ташкент.

Снимки: Instagram