Министрите на ГЕРБ, както и кандидат-президентската двойка Цецка Цачева и Пламен Манушев, бяха събрани в централата на партията от премиера Бойко Борисов.

Според информациите, една от темите, обсъждана на срещата, е потенциална оставка на правителството при загуба на тяхната кандидатура за президент.

Дни преди вота министър-председателят заяви, че ако Цецка Цачева не спечели на първи тур, той ще подаде оставката си. Ще има ли наистина предсрочни парламентарни избори? Вижте какво заявиха днес част от управляващите:

Нямаме окончателни резултати, за да коментираме дали правителството ще подава оставка. Това заяви за Нова телевизия финансовият министър Владислав Горанов. По този въпрос в ГЕРБ няма единна позиция, стана ясно още от изказването му.

Разликата е малка и тя може да бъде преодоляна, смята още Владислав Горанов. Той заяви и че "когато правителството не участва в едни избори, то не трябва да става заложник на тях".

Щом премиерът Борисов е казал, че ще подаде оставка, в случай че г-жа Цачева не спечели на първи тук, то тогава това и ще направи, заяви от своя страна вицепремиерът Томислав Дончев за bTV.

"ДСБ започва интензивна подготовка за явяване на парламентарни избори. НР на ДСБ свиква Изпълнителен съвет и разширен състав на Националния изборен щаб на партията за 11.11.2016 г. и Национално съвещание за 26.11.2016 г.". Това се казва в декларация на Демократи за силна България, публикувана във Facebook от Радан Кънев.

"Резултатите от първия тур дестабилизират страната и са предпоставка за политическа криза, реставрация на левицата и антиевропейски, фалшив национализъм. Отговорността за тази криза е лично на премиера Борисов", се посочва още в документа.