Huawei увеличи залозите на силно конкурентния пазар на устройствата, използващи Android, като представи по-рано този месец Mate 9. Устройството е най-мощният смартфон на Huawei до момента, като разполага с изключително бърз процесор, ярък дисплей и първокласна камера.

Така компанията се опитва да навлезе на доходоносните западни пазари и да отправи предизвикателство към конкурентите си от Samsung, Sony и LG.

Daily Express изброява пет причини, поради които Mate 9 е по-добър от Galaxy S7 на Samsung.

По-голям екран

Ако използвате телефона си, за да гледате видео или да играете на игри, Mate 9 е едноличен победител. Той разполага с 5.9-инчов IPS LCD тъчскрийн, който може да показва около 16 милиона различни цвята.

Mate 9 се побира в дланта ви и лесно може да се използва с една ръка. Huawei дори добави специален режим, при който всичките ви прозорци остават настрана с възможност за специален достъп.

Екранът на телефона на Huawei е с резолюция 1080 x 1920 пиксела, с което леко изостава от Galaxy S7, чийто екран е с 2К резолюция, но при повечето приложения и медии тази разлика почти не се усеща.

По-добра камера, предоставяща невероятно детайлна картина

Huawei отдели голямо внимание на камерата на Mate 9 на събитието по представянето на устройството. Компанията обедини усилията си с култовия производител на камери Leica миналата година за смартфона Huawei P9. Същата технология беше привнесена и в Mate 9.

Това означава, че има двоен обектив 20MP + 12MP на задната страна на устройството - единият, фокусиран върху улавянето на цветовете, а другият - върху бялото и черното, с оглед създаването на изключително детайлни изображения.

Устройството върви също с технология за оптично стабилизиране на образа, която предотвратява размазването на снимките и 4 в 1 автофокусна камера, която използва лазери, за да гарантира, че ще направите най-добрите снимки, дори при оскъдна светлина. Тя може също така да прави 4К видео. Устройството върви и с 8МР предна камера за супер качествени селфита.

Galaxy S7 е с шест месеца по-стар от Mate 9, но също разполага с полезна камера, но единичният обектив не може да се конкурира с предложението на Huawei.

По-голяма издръжливост на батерията

Една от основните характеристики на линията Huawei Mate е невероятната издръжливост на батерията и е ясно, че Mate 9 продължава тази тенденция. Устройството се предлага с масивна батерия с капацитет 4 000mAh, която според Huawei може да издържи два дни при обичайни нива на използване на телефона.

Захранвана с USB-C, батерията на Mate 9 може също така да се зарежда по-бързо отвсякога благодарение на собствената технология SuperCharge на Huawei, която зарежда батерията на 50% само за 30 минути.

За сметка на това Galaxy S7 се предага с по-малка батерия с капацитет 3 000mAH, която би трябвало да издържа един ден. Тя също върви с технология за зареждане Quick Charge 2.0.

Силата на Android Nougat (засега)

Новата версия на софтуера Android на Google е на пазара от няколко месеца, но до момента само няколко устройства имат достъп до нея. Компанията ограничи Android Nougat до собствените си устройства Google Nexus и Pixel, но Mate 9 ще промени това.

Това ще бъде едва второто устройство, което не принадлежи на Google (след LG V20), което ще работи с Android Nougat. Голям удар за Huawei.

За сметка на това потребителите на Galaxy S7, който работи с Android Marshmallow, ще имат възможност за ъпгрейд в идните няколко седмици. Samsung съобщи миналата седмица, че пуска бета програма за потребителите на S7, които искат да видят предварително Android Nougat, но все още не е потвърдила дата за генерална промяна.

Така че ако искате да пробвате Android Nougat с изцяло новия й потребителски интерфейс, Mate 9 е вашият най-добър избор за момента.

Наистина интелигентен софтуер

Софтуерът на Mate 9 включва напълно нов инструмент за изкуствен интелект, който може да промени начина, по който използваме телефона си завинаги. В собствения софтуер EMUI 5.0 на Huawei е включен специално създаден алгоритъм на машинно научаване, който показва как потребител взаимодейства с устройството и отделя ресурси за подобряване на представянето.

Това означава, че телефонът ще научи кои приложения използвате най-често и кога ги използвате, така че теоретично той може да се подготви да задели по-голяма хардуерна скорост, за да гарантира, че те ще функционират гладко.

Huawei твърди, че така Mate 9 ще работи дори още по-бързо с времето, като вътрешни тестове върху устройството показват, че представянето се подобрява дори след 10 000 часа използване.

С новия процесор на компанията Kirin 960 това е дръзко изказване, но Huawei изглежда уверена, че собственият й хардуер може да надмине Snapdragon 820 на Galaxy S7.