Много хора напускат домовете си и се отправят на приключенски пътешествия. Соло пътешествията стават все по-модерни и по-предпочитани. И ако всичко това може да ви звучи като едно добро забавление, преди да предприемете следващото пътуване, проверете дестинацията.

Много от известните градове трябва да бъдат избягвани заради опасностите, които крият, а нивата на криминални прояви са ежедневие. Според сп. The Economist, например, „Венецуела е размирна, а столицата й Каракас има най-високите нива на престъпност в света".

Ако все пак решите да посетите тези градове, не бъдете сами, най-малко за ваше лично спокойствие.

Ето и кои са те:

Мексико сити, Мексико

Мексико Сити е опасен заради множеството случаи на отвличания, грабежи и нападения. Държавният департамент на САЩ дори издаде предупреждение при пътуване до определени места в Мексико поради заплахи и опасност.

От там призовават, ако се налага да пътувате, да не ходите сами, защото рискът е прекалено голям.

Детройт, Мичиган

Въпреки че Детройт се опитва да се отърси от лошата си слава, все още е смятан за един от най-опасните градове.

Грабежи, сексуални нападения, убийства, влизане с взлом и наркотици са част от живота по улиците му. В последните 4 години там са станали между 43 и 52 убийства.

Лима, Перу

Туристите и местните жители са предупредени за рисковете при посещение и жителство в Лима. За щастие се предприемат действия, които го правят по-безопасен град, но все пак дебнат доста опасности.

Уличната престъпност е често срещана, особено в райони с много туристи, като централния площад. Хубаво е да пътувате с друг, за да има още един чифт очи, които да гледат. Джебчийство и измамни финансови сделки са често срещани.

Ню Делхи, Индия

Това е не само най-мръсният град в света, но и сред най-опасните, ако пътувате сами. Градът е огромен, с население 12 милиона души, а кражбите са ежедневие.

Според TripAdvisor, "джебчийството процъфтява по претъпкани места като пазари, автобусни и ЖП гари“.

Мемфис, Тенеси

Никога не пътувайте през Мемфис сами! През 2015 г. ФБР определи града за третия най-опасен в страната. Смята се, че това се дължи на високите нива на бедност тук. Кражби, обири и палежи на превозни средства са често срещани.

Сан Предо Сула, Хондурас

Сан Предро Сула се намира в Северен Хондурас. Тук трафикът на оръжия е огромен проблем. Кой би искал да отиде до мястото, където незаконни огнестрелни оръжия просто се разнасят през града?

И още нещо – на 100 000 души тук стават 111 убийства. Особено препоръчително е да избягвате Parque Central през нощта.

Бирмингам, Алабама

Градът е изправен пред предизвикателството да намали броя на убийствата. А те са наистина стресиращи. През 2015 г е имало насилие на 1 345 от 100 000 души и 30 убийства на 100 000.

Сейнт Луис

Ако ходите до Мисури, стойте далече от Сейнт Луис. Насилието тук е особено често срещано, а броят на убийствата е сред най-големите в страната – 59 на 100 000 души.

Добрата новина е, че политиката за промяна се реализира. Въпреки това, той все още се смята за един от най-опасните градове.

Оукланд, Калифорния

Важно е да се каже, че не всички области на Окланд са толкова опасни. Стрелбата тук е често срещана. Палежи, кражби, убийства, сексуални престъпления, наркотици и алкохол са често срещани. Никога не ходете там сами.

Каракас, Венецуела

Каракас е столицата на Венецуела и през 2013 г. беше обявена за най-опасната страна в Латинска Америка. Наркобанди, грабежи, кражби и улични престъпления са ежедневие.