Новият флагман на ZTE е интересен и освен това предлага забележителни характеристики на достъпна цена.

На фона на масата от китайски смартфони, която е сякаш безлика в своето желание да наподобява iPhone, а от скоро и Samsung Galaxy, ZTE Axon 7 прави пробив.

Още в самото начало прави впечатление дизайнът. Телефонът не прилича на айфоните. Всъщност донякъде провокира асоциации с HTC One.

Смартфонът може да се похвали още с един от най-добрите съвременни дисплеи - AMOLED с Quad с HD резолюция.

Устройството се позиционира като музикално – производителят е вложил 2 аудиочипа – един за възпроизвеждане и втори за запис на звука.

Последният е детайлизиран и значително по-добър, отколкото в повечето смартфони, които видяхме през изминалата година. Само не му достига гръмкостта.

Ще се удивите от отличното качество на запис на звука. Микрофонът е супер чувствителен и с лекота улавя и най-тихите звуци. Красота!

ZTE Axon 7 работи с един от най-мощните съвременни процесори - Qualcomm Snapdragon 820, в съчетание с 4 GB оперативна памет. Оттук производителността е добра. Страниците в браузъра се зареждат много бързо, анимацията върви плавно, а игрите не затормозяват. Корпусът не се нагрява.

А дали ZTE Axon 7 снима добре? До известна степен. Дневните снимки са отлични в 99% от случаите. Вечерно време представянето също е добро, като качеството им до известна степен пада.

Да, това не е iPhone 7 или Note 7, но пък нивото е достойно. Потребителят има възможност да снима и Live Photos.

По показател автономна работа ZTE Axon 7 не провокира съмнения. Налице е функция за автоматично управление на мощността на процесора. Оставен настрана, смартфонът почти не разходва заряда на батерията.

Заключение: Ако устройството ви харесва на външен вид, не се колебайте да го закупите. То почти няма слаби места.

Но не очаквайте нещо уникално. Това е отличен съвременен телефон, който предлага доволно количество функции.